Gelişim Üniversitesi, Doğru Tercih İçin Uzmanları Bilgilendirdi - Son Dakika
Güncel

Gelişim Üniversitesi, Doğru Tercih İçin Uzmanları Bilgilendirdi

Gelişim Üniversitesi, Doğru Tercih İçin Uzmanları Bilgilendirdi

Gelişim Üniversitesi, doğru tercih için uzmanları bilgilendirdiErdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) 2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu yayınladı.

18.07.2016 11:21

Gelişim Üniversitesi, doğru tercih için uzmanları bilgilendirdi

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) 2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu yayınladı. 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih maratonu başlayacak. İstanbul Gelişim Üniversitesi, sağlıklı tercih danışmanlığı sağlanması amacıyla uzman danışmanlara bilgilendirici eğitim verdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme programına tercih döneminde öğrencileri doğru tercihe yönlendirecek uzmanlar katıldı. Tercih döneminde üniversite adaylarını yönlendirecek uzmanlara bilgilendirme seminerini Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Pelin Karahancı verdi.

"ÖĞRENCİNİN EN KORKTUĞU DURUM 'BURSUM KESİLİRSE NE OLUR?'"

Öğrencileri tercih döneminde doğru bilgilendirmek için düzenlenen seminerde konuşan Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Pelin Karahancı, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz seminerde uzman hocalarımıza öğrencilere daha iyi bilgi vererek doğru tercihi yapmasını sağlamak. Öğrenci ilk beş tercihinde bizi tercih ederse yüzde 30 tercih bursu kazanıyor. Biz Gelişim Üniversitesi olarak öğrencinin tercih bursunu herhangi bir disiplin suçu işlemediği sürece kesmiyoruz. Ayrıca yaz okulunu ücretsiz yapıyoruz ve buda öğrenci için büyük bir avantaj oluyor." dedi.

"MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZE İŞ İMKANI SAĞLIYORUZ"

Öğrencilerin en büyük kaygısının iş imkanı olduğunu dile getiren Karahancı, "Hem uluslar arası alanda hem yerel alanda anlaşmalarımızın olduğu kurumlarla öğrenciler iş imkanlarını rahatlıkla sağlıyorlar.Tercih döneminde uzman hocalarımızla en uygun bölümlere yerleştirilen öğrencilerin tüm kaygılarını gidermiş oluyoruz." dedi.

"TERCİH KILAVUZU ÇOK İYİ İNCELENMELİ"

ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu çok iyi incelemelerini belirten Karahancı, "Öğrenciler genellikle kılavuzdaki özel şartları incelemeden tercihlerini yapıyorlar. Bölüme ve fakülteye göre başarı sırası ve puana kesinlikle bakılmalı ve tercih ona göre yapılmalıdır. Vakıf üniversitelerin bursluluk durumlarına ve burslarının neye göre kesildiğini çok iyi gözden geçirmeleri gerekiyor." dedi.

"SAĞLIK BÖLÜMLERİ RÖVANŞTA ANCAK ÖĞRENCİNİN NE İSTEDİĞİ ÇOK ÖENMLİ"

Son dönemlerde en çok ilgi gören bölümlerin sağlık bölümleri olduğunu dile getiren Karahancı, "Öğrencilerin en çok yönlendirildiği bölümler sağlık bölümleri ancak mühendislik bölümleri ve uygulama alanı geniş olan bölümler iş hayatına ve ticaretin yoğun olduğu alanlara öğrencileri yeteneklerine göre yönlendirmek daha uygun olacaktır. Öğrencinin öncelikle ne istediği çok önemli bu bağlamda puanıyla birlikte doğru tercih yapmasına olanak sağlıyoruz." dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelişim Üniversitesi, Doğru Tercih İçin Uzmanları Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement