İsrail, Gazze'de Filistinlilerin çadırlarını vurdu: En az 40 ölü - Son Dakika
Güncel

İsrail, Gazze'de Filistinlilerin çadırlarını vurdu: En az 40 ölü

İsrail savaş uçakları, işgal altında tuttukları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, yerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombaladı. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 40 Filistinli yanarak hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı.

26.05.2024 23:13  Güncelleme: 23:42

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

İsrail, Gazze'deki Filistinlilerin Çadırlarına Saldırdı: En Az 40 Ölü

EN AZ 40 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in saldırısında en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

İsrail, Gazze'deki Filistinlilerin Çadırlarına Saldırdı: En Az 40 Ölü

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI 8 ROKETLE SALDIRDI

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

İsrail, Gazze'deki Filistinlilerin Çadırlarına Saldırdı: En Az 40 Ölü

"KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail, Gazze'deki Filistinlilerin Çadırlarına Saldırdı: En Az 40 Ölü

UAD, SALDIRILARIN DURDURULMASINI KARARLAŞTIRMIŞTI

UAD, 24 Mayıs'ta yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail, Gazze'deki Filistinlilerin Çadırlarına Saldırdı: En Az 40 Ölü

İSRAİL İŞGALİ ALTINDAKİ GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinli öldürüldü, 80 bin 643 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail, Gazze\'de Filistinlilerin çadırlarını vurdu: En az 40 ölü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Gazze'de Filistinlilerin çadırlarını vurdu: En az 40 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Orhan Okul: Allahım tüm dünya gaflet içindeyken müslümanlar nerede? Dünyanın namusına bir güney afrika mı kefil olacak. Nerede mağrur meşhur liderler? 62 3 Yanıtla
    Cihan Ramazan: Muslumanlar Halife’ye karşı gelinince Osmanlı askerleri kör edilince gerçeği gördüler. Çok meraklıysan sen git. 8 57 Berat Yıldïrım: hepsi ölmüş Allah rahmet eyle mesin 0 32 Murat Zor: Cihan ramazan ırkı dini dili farketmez bebekler ölüyorrr VİJJJJDAN veya VİCCC dan işte sende olmayan şey. 18 1
  • _Havva_ Çelik_: Allahım sen yardım et ya Kahhar ismin hürmetine kahru perişan eyle ???? Daha ne olucakda insanlık uyanacak. 41 0 Yanıtla
  • halim nerkis: Rabbim vijdansızlara merhamet nasip eylesin. Hem içerde , hem dışarda 30 1 Yanıtla
    Cihan Ramazan: Vijdan değil vicdan. Once Türkçe sonra Arapça 5 32

Advertisement