Gençlik Şüheda'nın İzinde - Son Dakika
Güncel

Gençlik Şüheda'nın İzinde

Gençlik Şüheda\'nın İzinde

'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından da düzenlendi.

06.01.2014 10:31

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nca Türkiye'nin birçok ilinde organize edilen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından da düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen yürüyüş saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken törene Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şira, çok sayıda antrenör ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, öğrencilere hitap ederek geleceğe büyük ışklar doğrultusunda emin adımlarla yürümeleri gerektiğini vurguladı. Ecdadın bıraktığı değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Şiran, "Vatanın bağımsızlığı ve istikbali için bundan yaklaşık yüz yıl önce ecdadımız Sarıkamış'ta canlarını hiçe saymışlardır. Sadece Sarıkamış'ta değil, Sarıkamış ile birlikte Çanakkale'de ve Balkanlar'da da aynı özveriyi göstermişlerdir. Sarıkamış deyince geçitsiz kar yığınları ve -30 derece soğukta yaşanan olumsuzluklar akla gelir.Yaşanan bu dramın kahramanları hem düşmana karşı hem de Sarıkamış'ın yaman soğuğuna karşı ayakta durmaya çalışmışlardır. Bugün bizlere düşen ise ecdadımızın bizler için katlandığı bu fedakarlığı unutmayarak, geleceğe büyük ışıklar doğrultusunda ilerlemektir. Ecdadın bizlere emanet ettiği değerleri yüceltmek ve onlara sahip çıkmak önceliğimiz olmalıdır. Vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle anıyor ve yad ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Demokrasi Meydanı'nda kortej eşliğinde başlayan yürüyüş Kırkayak Parkı civarına kadar sürdü. Yürüyüş tekrar Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlik Şüheda'nın İzinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement