GKV Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Semineri - Son Dakika
Güncel

GKV Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Semineri

GKV Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Semineri

GKV konferans salonunda gerçekleştirilen " Erozyonla Mücadele" seminerine 6. ve 7. sınıf öğrencileri katıldı

11.12.2012 09:56

Topluma ve çevreye faydalı bireyler yetiştirmeyi kendisine amaç edinen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu konudaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve toplumsal alanlardaki duyarlılığını arttırmaya yönelik eğitici konferans ve seminerlerini de sürdürüyor.

Erozyonla mücadele Haftası kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ve Tema Vakfının işbirliğiyle GKV konferans salonunda gerçekleştirilen " Erozyonla Mücadele" seminerine 6. ve 7. sınıf öğrencileri katıldı. Ülkemizin çevre sorunlarıyla yakından ilgilenen vakıfların başında gelen ve "Toprak, yaşamdır." sloganıyla hareket eden Tema Vakfı'nın seminerini öğrencilerimiz büyük ilgiyle izledi.Seminerde, dünyada yüzölçümü bizden büyük ülkelerde bile Türkiye'deki kadar büyük toprak kaybı olmadığının altını çizen Tema Vakfı temsilcisi Sait Köse, doğadaki tüm canlı varlıkların bir sistem, bir zincir olduğunu ve birbirlerine büyük katkı sağladıklarını, bu zincirin ilk halkasını da toprağın oluşturduğunu, bu halkanın yok olmasının dünyada büyük felaketlere yol açacağını, toprak kaybının en temel nedeninin de erozyon olduğunu söyledi.

Sait Köse, seminerin sonunda: "Bitki örtüsü ve ağaçlar erozyonu önler, su kaynaklarını besler, havamızı temizler. Suyumuzu, havamızı, doğamızı iyi korumak hepimizin görevidir. Elimizdeki su ve güneş enerjisini doğru kullanmayıp doğayı ve denizlerimizi kirletmeyi bırakmazsak doğa buna karşılık verecektir, unutmayın ki son sözü doğa söyler." dedi ve bu konuda gelecek nesillere büyük görev düştüğünü vurguladı.Seminerden mutlu ayrılan öğrencilerimiz doğayı ve toprağı korumanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladıklarını ve bu doğrultuda daha bilinçli ve çevreye duyarlı bireyler olacaklarını dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement