Göçebe Köyünün "Kimsesiz" Mahallesi - Son Dakika
Güncel

Göçebe Köyünün "Kimsesiz" Mahallesi

Göçebe Köyünün "Kimsesiz" Mahallesi

Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Göçebe köyünde, vatandaşların zamanla şehir merkezine göç etmesi üzerine bir mahalle tamamen boş kaldı On hanenin bulunduğu, meydandaki çeşmesinin sularının kesildiği mahallede, ziyaretçileri mahalle sakinleri yerine iki kişilik mezarlık karşılıyor.

18.02.2014 11:20

FATMA KALAY - MUSTAFA GÜNAY - Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Göçebe köyünde, vatandaşların zamanla şehir merkezine göç etmesi üzerine bir mahalle tamamen boş kaldı.

İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Göçebe köyünün Battallı Mahallesi'nde, vatandaşların zamanla şehir merkezine yerleşmesiyle, köydeki evlerin kapılarına kilit vuruldu.

On hanenin bulunduğu, meydandaki çeşmesinin sularının kesildiği mahallede, ziyaretçileri mahalle sakinleri yerine iki kişilik mezarlık karşılıyor.

Pencerelerine ve kapılarına kilit vurulan evlerin oluşturduğu ilginç görüntüler, fotoğraf meraklılarının da dikkatini çekiyor. Çevre köylerden gelenler ise tarlaları boş kalan mahallede, hayvanlarının ot ihtiyacını gideriyor.

"10 dakika kalmaya korkuyorum"

Göçebe köyünde yaşayan Rıfat Karagöz (74), AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyünün 4 mahallesi bulunduğunu, bunlardan birinin de Batallı Mahallesi olduğunu söyledi.

Diğer mahallelerdeki nüfusun da azaldığına dikkati çeken Karagöz, diğer mahallelerde de 3-4 hanede birilerinin yaşadığını ancak köydeki çoğu evin boş kaldığını belirtti.

Ot ihtiyacını gidermek için hayvanlarını Battallı Mahallesi'ne getirdiğini anlatan Karagöz, "Burada kimse yaşamıyor. Yaklaşık 10 hane var. 5 yıldır kimse yok. Arada gelenler oluyor. Herkes şehir merkezine yerleşti. Köyümüzde 4 mahalle var. Diğer mahallelerde de 3-4 hanede insan var. Herkes köyden ayrıldı. Ben burada yalnız kalmaktan korkuyorum. Bu mahallede 10 dakika kalmaya korkuyorum" dedi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göçebe Köyünün 'Kimsesiz' Mahallesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement