Karabük'ten kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Karabük'ten kısa kısa

Karabük\'ten kısa kısa

Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, iş insanı Recep Özçelik'in okul yaptırma isteğiyle ilgili başvurusu ve girişimi olduğunu bildirdi.

25.09.2021 15:03  Güncelleme: 19:03

Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, iş insanı Recep Özçelik'in okul yaptırma isteğiyle ilgili başvurusu ve girişimi olduğunu bildirdi.

Bu girişimin çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu kaydeden Akbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hayırsever Recep Özçelik'in talebiyle ilgili olarak kendisiyle görüştüm. Bu görüşmede Recep Özçelik Yenişehir ya da Bayır Mahalle bölgesinde uygun bir arsa olması durumunda fen lisesi yaptırma isteğini dile getirdi. Kendisine bu bölgede okul yapmaya hazır arsamız olmadığı belirtildi. Hemen okul yapımına uygun 8 arsanın yeri gösterildi. Durum Vali Fuat Gürel'e arz edildi."

Akbaş, Vali Gürel, Recep Özçelik ve kendisinin bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulunduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu görüşmede ilimizin en önemli okul ihtiyacının özel eğitim okulu olduğu kendisine ifade edilmiş olup, özel eğitim okulu, ilkokul ya da ortaokul yapımı konusunda bugün protokol imzalanması ve yarın inşaata başlanması durumunda bile hazır 8 arsamızın bulunduğu belirtilmiştir. Belirtilen mahallelerde hazır arsanın olmadığı, ilimizde bir resmi ve bir de özel fen lisesi bulunduğu, fen liselerinin yapım kararının öncelikle 8. sınıf öğrenci sayısı olmak üzere birçok kritere göre Bakanlığımız iznine tabi olduğu belirtilmiştir. Hayırsever iş adamı Recep Özçelik belirttiği mahallelerde ve okul türü olarak fen lisesi yaptırmadaki kararlılığını dile getirmiştir. Hayırsever Recep Özçelik'in istekleri doğrultusunda arsa temini konusunda ve Bakanlığımız uygun görüşleri için çalışmalara başlanmıştır."

Gökçekli, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Esnaf Ali Rıza Gökçekli, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Gökçekli, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 20 yıldır gıda sektöründe hizmet verdiğini söyledi.

Yaklaşık 16-17 yıldır Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Tümen ve yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Gökçekli, "Bizler yeni ve genç bir kadroyla bundan sonra kurumlar ve esnafların arasında köprü olmak için yola çıktık. Allah çıktığımız bu yolda hayırlar eylesin. Esnaflarımızdan yapılacak olan seçimlerde desteklerini bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'ten kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement