Gölbaşı Şenliği Bayram Havasında Başladı - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı Şenliği Bayram Havasında Başladı

Gölbaşı Şenliği Bayram Havasında Başladı

Mevlana parkından başlayan şenlikler Atatürk sahil parkında gece 23:00 kadar devam etti.

24.09.2011 13:28

Gölbaşı belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak 8'cisi düzenlenen Gölbaşı Uluslararası Göller, Sevgi Çiçeği ve Andezit Festivali Mevlana Parkı'nda gerçekleştirilen açılış ve kortej yürüyüşü ile bayram havasında başladı. Katılımın yoğun olduğu şenliklerde gün boyunca renkli görüntüler vardı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği açılışa, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Yargıtay Başsavcısı Vekili Mehmet Ekmekçi, Bangladeş Büyükelçisi Başkâtibi Shah Asıf Rahman, MHP MYK Üyesi Refika Gündüz, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yücel, Somali Büyükelçiliği Ticari Ateşa Yusuf Ahmet Hasan, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, MHP eski milletvekili Sebahattin Çakmak, Gölbaşı Kaymakam Vekili Kamuran Mustafa Ballı, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Erdal Özköroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Teşkilat Başkanları, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Birim Müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Mevlana parkında yapılan açılışta konuşan Gölbaşı belediye başkanı Yakup Odabaşı "Geleceğe güvenle bakmanız için sosyal belediyecilik alanında her türlü hizmeti ayağınıza getirdik. Festivalde amacımız Gölbaşımızın doğal güzelliklerini, tarihini, yöresel yemeklerini, ekonomik değerlerini gelenek ve göreneklerini tanıtmak, ulusal olduğu kadar uluslar arası arenada da Gölbaşımızın değerlerini öne çıkarmaktır.Aynı zamanda Festival süresince unutamayacağınız, hoş vakitler geçireceğiniz, sizlere özel programlar düzenledik.Bu festival organizesinde emeği ile, yüreği ile, düşüncesi ile katkısı bulunan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum, başarılarını kutluyorum.diyen başkan Odabaşı çalışmalar hahkında kısa biligler verdi."dedi.

Törende konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve TBMM Başkanı Çiçek Birlik beraberlik mesajları vererek , Festival kelimesinin Türkçe olmadığına dikkati çektiler.Bunun yerine "şenlik" kelimesinin kullanılması gerektiğini, bu yönde yasal düzenleme yapılabileceğini ifade ettiler.

Mevlana Parkı'ndan Atatürk Sahil Parkı'na yürüyen korteje, Kenya gösteri grubu yürüyüş boyunca akrobasi figürleri sergilerken, ateş adamda vatandaşlara hünerlerini göstererek korteje eşlik ettiler. Atatürk Sahil Parkı'nda gelen kortej kurdele keserek festival açılışını gerçekleştirdi. Şenlik alanınında tanıtım ve satış alanlarını gezen protokol heyeti , Gölbaşı'nın ünlü desti imalatçısı'ndan bir desti yapımını izledi. Daha sonra yine bıçaklarıyla ünlü Mogan Bıçak sergi alanını gezerek, bıçaklar ve 1 yılda yapılan el emeği Padişah kılıçı incelendi. Birçok yöresel ürün ve el sanatlarının tanıtıldığı stantların gezilmesinin ardından program, konserlerle devam etti.

Mogan gölü kenarına kurulan sahneye çıkan Ankara Oyun Havaları'nın güçlü sesi Yerel sanatçı Ömer Faruk Bostan oyun havaları ile Gölbaşılıları coştururken, Pop sanatçısı Taylan Ülger ise verdiği konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Üç gün devam edecek olan şenliklerin ikinci gününde gün boyu etkinlikler devam ederken Akşam saatlerinde 19:30 da konserle başlayacak Gece 22:00 de Funda Arar tüm Ankaralılara muhteşem bir konser verecek

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölbaşı Şenliği Bayram Havasında Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement