Golcuk'te Yürüyüş Söylentisi Polisi Alarma Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Golcuk'te Yürüyüş Söylentisi Polisi Alarma Geçirdi

Golcuk\'te Yürüyüş Söylentisi Polisi Alarma Geçirdi

Emrullah Bingül'ün açtığı seçim bürosuna Abdullah Öcalan'ın posterinin asıldığı söylentisiyle çıkan olayların ardından bugün de ilçede gösteri yapılacağı söylentisi çıkarıldı.

13.05.2011 16:50

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde pazar günü BDP'nin desteklediği bağımsız aday Emrullah Bingül'ün açtığı seçim bürosuna Abdullah Öcalan'ın posterinin asıldığı söylentisiyle çıkan olayların ardından bugün de ilçede gösteri yapılacağı söylentisi çıkarıldı. Takviye güvenlik ekiplerinin sevk edildiği gölcükte, herhangi bir eylem olmadı.

Bazı gruplar birkaç gündür Facebook paylaşım sitesinde bugün Gölcük'te cuma namazının ardından büyük bir gösteri yapacaklarını duyurdu. Bu duyuruda, pazar günü saldırıya uğrayan Emrullah Bingül'ün bürosuna yürüneceği de belirtilince, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvek ekipleri İstanbul, Sakarya öve Yalova'dan gelen ekiplerle takviye edilerek ilçede geniş önlem aldı. Polisin aldığı önlemler nedeniyle de ilçede akşam saatlerine kadar herhangi birg österi yapılmadı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da seçim güvenliği ile ilgili düzenlediği basın toplantısında,

kamu düzenini bozan herhangi bir faaliyeti engelleme ve cezalandırma işinin yalnızca resmi görevlilere ait olduğunu belirterek, "Her partinin veya bağımsız adayın seçim bürosu açma hakkı vardır. Partilerin, derneklerin ya da başka kurumların cezalandırma yetkisi yoktur. Böyle birşey kabul edilemez. Böyle bir şeyin olduğu yerde, devlet yok demektir. Biz her türlü ihbarı en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz. " dedi.

- Kocaeli/ Gölcük

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Golcuk'te Yürüyüş Söylentisi Polisi Alarma Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement