"Grand Slam" Unvanlı İlk Türk - Son Dakika
Güncel

"Grand Slam" Unvanlı İlk Türk

"Grand Slam" Unvanlı İlk Türk

"Grand Slam" unvanını alan ilk Türk oldu.

23.02.2013 11:06

Duygu Can - Erozyon ve çölleşmeye dikkat çekmek amacıyla yola çıkan Alper Dalkılıç, 4 çöl maratonunun aynı takvim yılı içinde bitirilmesiyle kazanılan ve bugüne kadar dünyada sadece 28 kişinin elde ettiği

"Grand Slam" unvanını alan ilk Türk oldu.

Dalkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşuya ablasının desteğiyle üniversite yıllarında başladığını belirtti.

Başladıktan sonra koşma tutkusunda asla vazgeçmediğini ifade eden Dalkılıç, Rusya, Çin, İran, Gürcistan ve Türkiye'de yüksek irtifa tırmanışları yaptığını, bisiklet yarışlarına ve turlarına katıldığını söyledi.

Dalkılıç, erozyon ve çölleşme tehlikelerine dikkati çekmek amacıyla geçen yıl "Çöllerde koşalım ama çöllerde yaşamayalım" sloganıyla yola çıkarak, 4 ayrı kıtada gerçekleşen, bir hafta süren 4 ultra maratona katıldığını anlattı.

Atakama, Gobi, Sahra ve Antarktika çöl maratonlarını başarıyla tamamladığına işaret eden Dalkılıç, "4 çöl maratonunun aynı takvim yılı içinde bitirilmesiyle kazanılan ve bugüne kadar dünyada sadece 28 kişinin sahip olduğu, 'Grand Slam' unvanını alan ilk Türk oldum" dedi.

-"Zor ancak bir o kadar da keyifliydi"-

Dalkılıç, Atakama Çölü Ultra Maratonu'nun 3-10 Mart 2012, Gobi Çölü Ultra Maratonu'nun 10-16 Haziran 2012, Sahra Çöl Maratonu'nun 28 Ekim-3 Kasım 2012 ve Antarktika Çöl Maratonu'nun da 22 Kasım-3 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Her biri 250 kilometre uzunluğundaki çöl maratonlarına sırtındaki tek bir çantayla katıldığına işaret eden Dalkılıç, şunları kaydetti:

"Zor ancak bir o kadar da keyifli bir macera sona erdi. Bu organizasyona TEMA yararına katıldım. Amacım dünya genelinde ve Anadolu'da çölleşme ve erozyonla mücadeleye dikkat çekmekti. Amacıma da ulaştığımı sanıyorum. Hedefler elbette bitmeyecek. Koşmayı her daim yaşam biçimi olarak benimsedim. Bu tutkum beni şu an kadar görmediğim, göremeyeceğim coğrafyalara sürüklüyor ve sürüklemeye devam edecek."

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Grand Slam' Unvanlı İlk Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement