Güllaç Yiyen 18 Kişi Zehirlendi - Son Dakika
Güncel

Güllaç Yiyen 18 Kişi Zehirlendi

Güllaç Yiyen 18 Kişi Zehirlendi

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bir pastaneden güllaç alıp evinde yiyen veya pastanede yiyen 18 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

11.08.2011 14:56

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bir pastaneden güllaç alıp evinde yiyen veya pastanede yiyen 18 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Alaşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan evlerinde zelirlenen 5 aileden 13 kişi ile güllacı pastanede yiyen 5 kişinin, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Alaşehir Sevgi Yolu üzerindeki bir pastaneden dün güllaç satın alan veya pastanede yiyen 18 kişi, bu sabaha karşı mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle Alaşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan muayeneleri sonucu zehirlendikleri anlaşılan Üzeyir Yılgın (28), Fatma Yılgın (25), Alime Tavukçu (21), Özlem Argın (25), Hasan İşi (25), Leyla Argın (19), Ayşe İşi (43), Hakan İşi (14), Gülay Argın (25), Huriye Malgır (36), Muzaffer Malgır (45), Haydar Can Malgır (11), Edanur Malgır (2), Elvan Solmaz (30), Serkan Solmaz (33), Emine Çakır (51), Ayşe Özdemir (53) ve Mehmet Özdemir (11) tedavi altına alındı. Hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

TADINDA TUHAFLIK YOKTU

Hastalardan Üzeyir Yılgın, eşi Fatma Yılgın ile pastaneye giderek güllaç yediklerini belirterek, "Tadında herhangi bir değişiklik, tuhaflık yoktu. Gece yattık. Sabaha karşı ikimizde de mide bulantısı, kusma ve ishal olunca acil servise geldik" dedi.

YEMEYENLERE BİRŞEY OLMADI

Muzaffer Malgır da, yıllarca aynı pastaneden alışveriş yaptığını kaydederek, "Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama akşam yemeğinde oğlumun aldığı güllacı yedik. Misafir olarak ağabeyim vardı. O ve büyük oğlum yemedi, dolayısıyla rahatsız olmadı. Ben, eşim ve diğer iki çocuğum yedik ve hepimiz hastalandık" dedi.

Pastane sahibi F. K. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Bizden kaynaklanan bir şey yok. O gün dört tepsi güllaç sattım. Bizden olacağını sanmıyorum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaymakam Musa Uslan da yaptığı açıklamada, hastaneye gelen 18 kişinin besin zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alındığını belirterek, "Hepsinin ortak noktası güllaç zehirlenmesi ve hepsinin de aynı pastaneden alması. Beş aileden toplam 13 ve pastanede yiyen 5 kişiyle toplam 18 kişi gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi görüyor. Hiçbirisinin hayati tehlikesi bulunmuyor. Olayla ilgili soruşturma başlattık" dedi. - Manisa/ Alasehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güllaç Yiyen 18 Kişi Zehirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement