Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akkoç Hakkındaki İddialar - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akkoç Hakkındaki İddialar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akkoç Hakkındaki İddialar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ankara 3.Sulh Ceza Mahkemesi'nin, hayali ihracat soruşturmasıyla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hakkında çıkan habere tekzip yayınlanmasını kararlaştırdığını açıkladı.

16.08.2012 13:02

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, hayali ihracat soruşturmasıyla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hakkında çıkan habere tekzip yayınlanmasını kararlaştırdığını açıkladı. Mahkeme tarafından, 'soruşturma yapılmayan bir bürokratın savunması alındı' şekilde asılsız bir haber yapılmasının, bürokratın kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığına karar verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bazı gazetelerde, "Gelip İfade Verdiler" "O Personelin İsimleri" başlığıyla yayınlanan ve 100 milyon liralık hayali ihracat soruşturması kapsamında, Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç'un da aralarında bulunduğu bazı bürokratların giderek ifade verdiklerine ilişkin habere karşı Akkoç tarafından yargıya başvuruldu. Haberlerde kendisiyle ilgili beyanların gerçek dışı olduğunu savunan Akkoç'u haklı bulan mahkeme, tekzip yayınlanmasına karar verdi. Mahkemenin haklı bulduğu Akkoç Avukatı Halis Çıtır'ın şu ifadeleri tekzip metninde yer aldı:

"Müvekkilin bu soruşturmada yahut başka bir soruşturmada şüpheli yahut başka bir sıfatla ifadesi alınmamıştır. Haberle, müvekkilin şüpheli olarak ifade verdiği ileri sürülerek, müvekkil kamuoyu nezdinde küçük düşürülmüştür. Müvekkil kaçakçılıkla sürekli ve kararlı biçimde mücadele içinde olmuştur. Genel Müdür olduğu 2010 yılında, bugünkü habere konu soruşturmada adı geçen şahıslarla ilgili büyük bir operasyonu idari olarak bizzat yürütmüş, operasyonda başta Barbaros Hayrettin Aksoy olmak üzere onlarca kişi tutuklanmıştır. Müvekkil hayatı boyunca yasadışı her türlü faaliyetin daima karşısında cansiperane durmuştur. Hal böyle iken, tam da mücadele ettiği kaçakçılara yardım etmiş gibi isminin anılması, müvekkili son derece derinden yaralamıştır. Açıklanan nedenlerle; iki defa yılın bürokratı ödülüne layık görülen müvekkilimi kamuoyu nezdinde küçük düşürme ve yıpratma amacına hizmet ettiği açık olan gerçeğe aykırı haberlerin, basın ilkeleri ve kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı ile bağdaştırılması hukuken mümkün değildir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akkoç Hakkındaki İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement