Gümüşhane'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki

Gümüşhane\'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Mersin' de öldürülen Özgecan Aslan ve İzmir de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

22.02.2015 18:57

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Mersin' de öldürülen Özgecan Aslan ve İzmir de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen yaklaşık 500 öğrenci, Fatih Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Kadın cinayetine son', 'Tecavüz insanlık suçudur', 'Şiddeti ben doğurmadım', 'Her kadın öldüğünde insanlığımız ölüyor', 'Kadın katliamına ve cinayetine son' gibi pankartlar taşıyan öğrenciler, 'Fırat'a uzanan eller kırılsın', 'Bir yanım Özgecan, bir yanım Fırat', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

BU VAHŞETE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Fatih Parkı'nda toplanan öğrencilere konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Serkan Yılmaz, ülkede giderek artan kadına şiddete bir kez daha dikkat çekmek ve tepkilerini dile getirmek için yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de kadına şiddetin bir sorun ve utanç kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Özgecan bu şiddetin ne ilki, görünen o ki ne de sonu olacaktır. Daha öncesinde defalarca yaşanan kadına şiddet olayları artık Özgecan' la sembolleşti. Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri olarak bu vahşete sessiz kalmayacağız" dedi.

AVCI VE ÇAKIROĞLU DA UNUTULMADI

Hayatının büyük bölümünü Gümüşhane'de geçiren ve Suriye'deki operasyonda şehit düşen Astsubay Başçavuş Halit Avcı'ya da rahmet dileklerinde bulunan Serkan Yılmaz, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de rahmet ve sabır diledi. Yılmaz, "Milletimiz bu topraklarda özgürce yaşamanın bedelini Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da, Sakarya'da zaten ödedi. Artık bizim feda edecek ne Özgecan'ımız kaldı, ne Fırat'ımız, ne de başçavuşlarımız" diyerek konuşmasını noktaladı.

Öğrenciler açıklamanın ardından dağıldı. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement