Gurbetçi Sanatçıdan Yaş Sınırına Tepki - Son Dakika
Güncel

Gurbetçi Sanatçıdan Yaş Sınırına Tepki

Gurbetçi Sanatçıdan Yaş Sınırına Tepki

Çanakkale'de yapılan 'Çanakkale Yolun Sonu' adlı filme, Almanya ve Avusturya'da 18 yaş sınırı getirildi.

21.03.2013 11:34  Güncelleme: 11:43

15 Mart tarihinde vizyona giren, galası geçtiğimiz akşam Çanakkale'de yapılan 'Çanakkale; Yolun sonu' adlı filme, Almanya ve Avusturya'da 18 yaş sınırı getirildi. Karar, bu ülkelerde yaşayan gurbetçileri üzdü.

Çanakkale Valiliğinin, "Çanakkale geçilmez" adlı rap şarkı projesinde yer alan Almanya'da yaşayan gurbetçi sanatçı Murat Korkmaz'da, karara tepki gösterdi. Filmin, Çanakkale'de düzenlenen gala gösterimine, kendisini gibi Almanya'da yaşayan Sinan Aydın ve Hollanda'da yaşayan Hakan Kocabaşpınar ile katılan Korkmaz, "Biz okullarda çok az Türkçe dersi görüyoruz. Bazılarımız hiç görmüyor. Bu nedenle tarih bilgimiz çok az. Okullarda bu bilgiler verilmiyor. Almanca derslerinde zaten hiç verilmiyor, Türkçe derslerinde çok az değiniliyor. Kendimiz bu bilgileri internette araştırabilirsek buluyoruz. Araştırmayan bulamıyor. O yüzden izim için bu proje bir şans. Gurbetçi olduğumuz için, gurbetçi kesimi bu projeyi daha çabuk kabullenecek. Onlara bu olayı anlatmak için aslında büyük bir fırsat" dedi.

Filmi çok beğendiklerini söyleyen gurbetçi sanatçılardan Hakan Kocabaşpınar, "Özellikle şehitlerin ismi okunmaya başlandığı zaman, insan kendisini tutamıyor" dedi. Murat Korkmaz, "Klibimizin çekildeiği yerleri şimdi filmde gördük. Çok duygusal anlar yaşadık. Oyuncu becerisi hakkında zaten bir şey söylemek mümkün değil. Burada olmaktan dolayı çok büyük gurur duyduk" diye konuştu.

Kemal Uzun'un yönettiği, Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç ve Mahir Günşıray'ın başrollerini paylaştığı 'Çanakale; Yolun Sonu', adlı film, geçtiğimiz cuma günü Türkiye ile birlikte Almanya, Avusturya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, İsviçre gibi 19 Avrupa ülkesinde gösterime girmiş, Türkiye'de '+7' yaş sınırlamasıyla gösterime giren film, Almanya ve Avusturya'da '+18', diğer Avrupa ülkelerinde ise '+12' yaş sınırlamasına tabii tutulmuştu.

(GD-İHS

21.03.2013 11: 13: 50

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gurbetçi Sanatçıdan Yaş Sınırına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement