Hakkari'de Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Olaylar Çıktı

Hakkari\'de Olaylar Çıktı

Yapılan basın açıklamasının ardından belediye önündeki kalabalık dağılırken, bazı göstericiler de olay çıkmasına neden oldu.

26.04.2011 17:20

Yapılan basın açıklamasının ardından belediye önündeki kalabalık dağılırken, bazı göstericiler de olay çıkmasına neden oldu. Hakkari'nin Gazi ve Pehlivan mahallelerinde yola barikat kurup slogan atan 50'şer kişilik gruplara polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler ise, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Bu sırada atılan havai fişeklerden birinin panzerin yanında duran polislerin arasına düştü. Polisler kaçarak kendilerini korurken, atılan bir molotof kokteyli ise zırhlı polis aracını alevler içinde bıraktı. Zırhlı aracı, TOMA su sıkarak söndürdü. Hakkari'nin çeşitli mahallelerinde olaylar sürerken, atılan göz yaşartıcı bombalardan vatandaşlar da etkilendi.

Van'da ise BDP tarafından kurulan Demokratik Çözüm Çadırı'nın operasyonla kaldırılması ve 13 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla, BDP Van İl örgütü Ahmedi Hani Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan BDP yöneticisi Cevdet Altındağ, saldırıların halkın demorkatik mücadele azmini arttırdığını söyledi. Altındağ, "Gözaltına alınanların serbet bırakılmasını ve sıkı yönetim görüntüsü veren polislerin şehir merkezinden çekilmesini istiyoruz" dedi.

VAN'DA KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Basın açıklaması sonrası 5 dakikalık oturma eylemi yapan eylemciler, sessizce dağıldı. Bu sırada bazı çocukların polisin zırhlı aracına taş atmasıyla kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bu arada, polisin güvenlik önlemi alması, toplanan kalabalığın yürüyüşe geçmesi üzerine geçtiğimiz gün çıkan olaylarda molotof atılan özel banka şubesi de kepenklerini indirerek işlemleri durdurdu. Yüksekova'da ise tutuklama ve gözaltıları protesto etmek amacıyla BDP basın açıklaması yaptı. Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan kalabalık cezaevi kavşağına kadar yürüdü. Basın açıklamasını Kürtçe yapan BDP İlçe Başkanı Osman Dara, tutuklananların ve gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi. Slogan atarak dağılan eylemciler Musa Anter Parkı'nda bulunan Demokratik Çözüm çadırına gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement