Hakyemez: "İlk Altının İçerisinde Yer Alacak Bir Kadro Kurduk" - Son Dakika
Güncel

Hakyemez: "İlk Altının İçerisinde Yer Alacak Bir Kadro Kurduk"

Hakyemez: "İlk Altının İçerisinde Yer Alacak Bir Kadro Kurduk"

Türkiye Beko Basketbol Ligi'nde Mücadele Edecek Olan Trabzonspor Basketbol Kulübü'nün Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Ayasofya Müzesi Yanındaki Bir Cafede Basın Toplantısı Düzenledi. Hakyemez, Gelecek Yıl Ligde İlk Altı Takım Arasında Yer Alacak Bir Kadro Kurduklarını Belirterek, "trabzonspor'a Gelme Sebebim Kesinlikle Maddiyat Değildi. Amacım Bir Anadolu Takımını Birinci Lige Çıkarmak ve Aynı Zamanda Altyapıyı Heveslendirerek Trabzon'a Yakışır Bir Takım Oluşturmaktı. Ama Trabzon'un Birinci Ligde Şampiyon Olması Benim İçin Başarı Değildir. Yaptıklarımı ve Yapacaklarımı Göreceksiniz. Bu Başarı Hepimizin. Ama Trabzonspor Kendi Yetiştirdiği Oyuncularla Şampiyonluk Yaşarsa Asıl Başarı Budur" Diye Konuştu. İddialı Bir Kadro Kurduklarını da Söyleyen Hakyemez, "ilk Altı İçerisinde Yer Alacak Güçte Bir Ekip Oluşturduk. Bütçemizi ve Ödeme Planlarımızı Ona Göre Ayarladık. Başlangıçta Bütçemiz 2.5 Milyon Dolardı, Ancak Daha Sonra Bu Bütçeyi 4.5 Milyon Dolar Seviyesine Çıkardık. Bu Kadroyla Öncelikle İlk Altıya Girip, Yukarıları Zorlamak İstiyoruz" Dedi.

19.06.2010 22:43

Türkiye Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Trabzon spor Basketbol Kulübü'nün Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Ayasofya Müzesi yanındaki bir cafede basın toplantısı düzenledi. Hakyemez, gelecek yıl ligde ilk altı takım arasında yer alacak bir kadro kurduklarını belirterek, " Trabzonspor'a gelme sebebim kesinlikle maddiyat değildi. Amacım bir Anadolu takımını birinci lige çıkarmak ve aynı zamanda altyapıyı heveslendirerek Trabzon'a yakışır bir takım oluşturmaktı. Ama Trabzon'un birinci ligde şampiyon olması benim için başarı değildir. Yaptıklarımı ve yapacaklarımı göreceksiniz. Bu başarı hepimizin. Ama Trabzonspor kendi yetiştirdiği oyuncularla şampiyonluk yaşarsa asıl başarı budur" diye konuştu. İddialı bir kadro kurduklarını da söyleyen Hakyemez, "İlk altı içerisinde yer alacak güçte bir ekip oluşturduk. Bütçemizi ve ödeme planlarımızı ona göre ayarladık. Başlangıçta bütçemiz 2.5 milyon dolardı, ancak daha sonra bu bütçeyi 4.5 milyon dolar seviyesine çıkardık. Bu kadroyla öncelikle ilk altıya girip, yukarıları zorlamak istiyoruz" dedi.

"KAFAMA GÖRE OYUNCU ALMIYORUM"

Trabzon'da alt yapıyı güçlendirmek adına çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Hakyemez, şöyle konuştu: "Yeni sezonda takım kaptanlığını Harold Jamison yapacak. Oy birliği ile ona bu görevi verdik. Ayrıca Antalya'da görev yaptığım dönemde NBA'dan getirdiğim özel bir saha vardı. O sahayı buraya taşıdık. Yenimahalle'deki yıkılan fuar alanına o saha kurulacak. Pazartesi günü oraya beton dökülecek. Sonrasında zemini tamamlanacak. Bu sahada hem yaz hem de kışın basketbol oynanabilecek. Yağmur ve kar tutmayacak" ifadelerini kullandı.

Hakyemez, Trabzonspor futbol takımıyla basketbol takımının birbirinden ayrı olmadığının da altını çizerek, "Gönülden biriz. Sadri bey, Saner bey ve Hayrettin bey devamlı görüşüyorlar. Tek başıma hiçbir karar vermiyorum. Tek başıma hiçbir oyuncu almıyorum. Oyuncu yönetim, teknik heyet ve benim tarafımdan onaylandıktan sonra alınıyor" dedi.

"BARCELONA İLE SEZON AÇILIŞ MAÇINI YAPMAK İSTİYORDUK"

Trabzon'da yapımı devam eden 7500 kapasiteli spor salonunun açılış tarihiyle ilgili olarak kendilerine kesin bir bilgi verilmediğini de vurgulayan Hakyemez, "O salonun açılış maçını Barcelona ile yapmak istiyorduk. Çünkü renklerimiz aynı ve çok kolay iletişimimiz var. Ancak şu anda salon yapılıyor. İl Müdürümüze, 'Bu salonu kaçında açacaksınız?' diye sordum ancak net bir tarih alamadık. Barcelona gibi kulüpler önceden programlarını yapıyorlar. Bu nedenle maç oynanamadı" diye konuştu. Aydın Örs'ün Fenerbahçe'yle anlaşmasını da değerlendiren Hakyemez, "Örs, bize ihanet falan etmedi. Aydın Örs çok dürüst ve karakterli bir kişiliğe sahiptir. İlk sözünü verdiği kulübe gitmiş ve anlaşmıştır. Biz de hiçbir şey gizli kapılar arkasında olmaz. Ama onun buraya gelmesini çok istiyordum" ifadelerini kullandı. Öte yandan Trabzonspor, 1 Ağustos'ta Türk oyuncularla Trabzon'da antrenmanlara başlayacak ve 20 Ağustos'ta da sezon açılışını gerçekleştirecek.

19 KİŞİLİK KADRO AÇIKLANDI

Bu arada Trabzonspor'un yeni sezonda mücadele edeceği 19 kişilik kadroda belli oldu. Antrenörlüğünü Alaaddin Yakan'ın yapacağı takımda şu isimler yer alıyor: "Vuk Radivojevic, Caner Öner, Michael Wright, Ersin Görkem, Mutlu Demir, Evren Büker,

Harold Jamison, Hadi Özdemir, Hakan Yapar, İlker Türel, İsmet Alkan, Fırat Aydemir, Serhat Büker, Volkan İncekara, Derrick Obasohan, Kamer Mani, İsmail Can Yücel, Hakan Cüneyt Albayrak." Bordo -mavili takım geçen sezon takımda kaptan olarak görev yapan Kerem Öztoprak ve Umut Tınay'la ise yollarını ayırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakyemez: 'İlk Altının İçerisinde Yer Alacak Bir Kadro Kurduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement