Halep İçin Binlerce Kişi Taksim'de Yürüdü! - Son Dakika
Güncel

Halep İçin Binlerce Kişi Taksim'de Yürüdü!

Sivil toplum kuruluşları Halep'te yaşanan katliama dikkat çekmek için Taksim Galatasaray Meydanı'nda toplanarak Rusya Konsolosluğu önüne yürüdü.

13.12.2016 22:51  Güncelleme: 22:52

Binlerce kişi Esad rejiminin katliamına maruz kalan Halep'te yaşananları protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplanarak Rusya Konsolosluğu önüne yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup basın açıklaması yaptı.

"HER GÜN İÇİMİZİ PARÇALAYAN GÖRÜNTÜLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Halep'te yaşanan katliama dikkat çekmek için İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda binlerce kişi bir araya geldi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye vatandaşlar Halep'te yaşanan katliama dikkat çekmek için sloganlar eşliğinde Rusya Konsolosluğuna yürüdü. Yürüyüşün ardından sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklaması yapan Ahmet Yasin Kocamaz, "Suriyeli kardeşlerimiz tam altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara, kıyımlara maruz kalmakta. Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. " dedi.

"HALEP'İN YAVRULARI ÖLÜME KUCAK AÇIYOR!"

Sözlerine devam eden Ahmet Yasin Kocamaz, "Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini, Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar olarak topyekun bir halk bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep'te ise yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep'in yavruları 'cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor" ifadelerini kullandı.

Halep İçin Binlerce Kişi Taksim\'de Yürüdü!

Son Dakika Güncel Halep İçin Binlerce Kişi Taksim'de Yürüdü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement