Hanley Camisini İngiliz Asker Yakmış - Son Dakika
Güncel

Hanley Camisini İngiliz Asker Yakmış

Hanley Camisini İngiliz Asker Yakmış

İngiltere'de de ırkçı terör korkusu yaşanıyor.

07.12.2011 10:30

İngiltere'de de ırkçı terör korkusu yaşanıyor.

İngiltere'nin Hanley kasabasındaki Müslüman camisini ateşe veren ve doğalgazla havaya uçurmaya çalışan ırkçı saldırganın, o dönem İngiliz Ordusu'nda görevli bir asker olduğu ortaya çıktı.

Ülkenin Staffordshire bölgesi Hanley kasabasında geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen olayda, Müslümanlara ait caminin camından içeriye gaz borusunu uzatarak halılara ateşe veren ırkçı saldırgan Simon Beec'in, cemaatle birlikte camiyi havaya uçurmaya çalıştığı öğrenildi.

Caminin güvenlik kameraları tarafından tespit edilen yangın, olay sırasında içerde namaz kılan bazı cemaat mensupları ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu saatler sonra kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle camide yaklaşık 50 bin Sterlin maddi zarar meydana geldiği belirtiliyor.

İNTERNETTEN BOMBA YAPMAYI ÖĞRENİYORMuş

Saldırının hemen ardından olay yerinde incelemelerde bulunan polis, caminin arka bahçesinde biriken kardaki ayak izlerini takip ederek saldırganın, Lancaster'daki Preston askeri kışlasında görevli asker Simon Beec olduğunu tespit etti.

Polis, aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı olduğu belirtilen Beec'in bilgisayarında yaptığı incelemelerde,internetten bomba yapımı konusunda bilgi veren siteleri ziyaret ettiğini ortaya çıkardı.

MÜSLÜMANLARA VE CAMİLERE BOMBALI SALDIRI PLANLAMIŞ

Beec'in Facebook sayfasında ise Zamanı geldi, onlar gelinciğimizi yaktılar, biz de onların camilerini yakacağız. Hepsini yakalım...! şeklindeki Müslüman karşıtı ifadeler yer alıyor. Suç ortağı Gareth Foster (28) ile birlikte gözaltına alınarak Trent Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan 23 yaşındaki Simon Beec'in yargılanmasına devam ediliyor.

Bir Türk gazetesinin Londra bürosu ve hemen ardından yatılı öğrencilerin kaldığı İslam Toplumu Milli Görüş İngiltere Bölge Merkezi, Wood Green semtindeki Fatih Cami, Valide Sultan Cami ve ve İslington bölgesindeki İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konfederasyonuna yapılan saldırılar, Londra'da yaşayan Türkler ve Müslümanlar'da tedirginliğe neden oldu.

SALDIRILARDA PKK VE EDL ŞÜPHESİ

İngiliz siyasi yorumcular, son günlerde Londra'daki bu saldırıların ardında yabancı düşmanı İngiliz aşırı sağcı 'İngiliz Savunma Ligi'nin (English Defence League-EDL) ya da terör örgütü PKK'nın bulunabileceğini belirtiyorlar. Gözlemciler ise, Londra'daki güvenlik birimlerinin son aylarda örgüte uyguladığı baskıların yoğunlaşmasına paralel olarak, PKK yandaşlarının da eylemlerini artırmış olabilecekleri değerlendirmesinde bulunuyorlar. Merkez temsilcileri, saldırıya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada, saldırının sebebinin, Avrupa'da yükselmekte olan İslam düşmanlığının İngiltere'ye yansımasıolabileceğini ifade etti.

İNGİLİZ POLİSİNDEN PKK'YA AĞIR DARBE

Londra'da geçtiğimiz Pazar günü, PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle gösteri düzenleyen terör örgütü PKK yanlısı bir grup, İngiliz Scotland Yard polisine saldırmış ve polisten çok sert karşılık bulmuştu. İngiliz polisiyle göstericiler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve göz altına alınan göstericiler olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hanley Camisini İngiliz Asker Yakmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement