Harley-davıdson 7'inci Gaziler Sürüşü - Son Dakika
Güncel

Harley-davıdson 7'inci Gaziler Sürüşü

Harley-davıdson 7\'inci Gaziler Sürüşü

Ankara dışından gelen Harley-Davidson sürücüleri Gaziler Günü nedeniyle motosikletlerinin arkasına gazileri alarak Ankara turu gerçekleştirdi.

19.09.2015 17:09

Ankara dışından gelen Harley-Davidson sürücüleri Gaziler Günü nedeniyle motosikletlerinin arkasına gazileri alarak Ankara turu gerçekleştirdi.

Gaziler Günü nedeniyle Ankara Harley-Davidson Sahipleri tarafından ilk olarak 2008 yılında başlatılan ve geleneksel hale gelen etkinlik bu yılda gerçekleştirildi. Harley-Davidson Sürücüleri Bilkent'te bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi önünden gazileri motosikletlerinin arkasına alarak gazi ailelerini taşıyan otobüsler eşliğinde yaklaşık bir buçuk saatlik Ankara turuna çıktı. Etkinlik, gazilerinin ve şehitlerinin hatıralarına sahip çıkmak, kendilerinin ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal bilinci yükseltmek ve gazilere güzel bir gün yaşatmak amacıyla yapılıyor.

"EN ÖNEMLİ MESAJ; GAZİLERİN UNUTULMAMASI"

Etkinliğe ilişkin, Harley Owners Group (HOG) Ankara Chapter Başkanı Orhan Köprülü, "Bu sene 7'inici gaziler sürüşümüz olacak. Her sene rutin olarak yapıyoruz. Bu senede 19-20 Eylül tarihleri arasında. Bugün gazi arkadaşlarımız arkalarımızda olmak üzere Ankara şehir turumuz var. Yarın da Anıtkabir ziyaretimiz var. Atamızı ziyarete gideceğiz. Her sene bunu bu şekilde yapıyoruz. 2 gün boyunca bütün gazi arkadaşlarımızla bir arada oluyoruz" diye konuştu.

Şehir turunun güzergahına ilişkin ise Köprülü, "Bilkent'ten Eskişehir Yolu'na çıkacağız. Oradan Meclis'in önünden Atatürk Bulvarı, Cinnah Caddesi, Çankaya Caddesi, oradan Protokol Yolu, oradan Kızılay, Kızılay'dan Sıhhiye'ye, Sıhhiye'den 'U' atacağız. Tekrar Meclis önünden Eskişehir Yolu'ndan Bilkent'e tekrar geri döneceğiz. Aşağı yukarı 1-1,5 saatlik bir sürüş olacak bu. Pazar günü de Anıtkabir ziyaretinden sonra burada Uyum Evinde gazi arkadaşlarımızla beraber öğlen yemeğimiz var"

"Aşağı yukarı 200 motor toplandık Ankara'da" diyen Köprülü, şunları kaydetti:

"Bütün illerden geliyor Ağırlıkta İstanbul, İzmir, Antalya, Eskişehir'den gelen Harleyci arkadaşlarımız var. 200 motor civarında ve toplamda 400'ü aşkın toplamda kalabalığımız var. En önemli mesaj; gazilerin unutulmaması. Gazilerin her zaman hatırlanması ve hiçbir zaman onları her türlü koşula anmak ve farkındalıklarını arttırmak."

"İNŞALLAH TERÖR OLAYLARI BİTER BİR DAHA KİMSE GAZİ OLMAZ"

Şehir turuna katılan Güneydoğu Gazisi Erol Ayhan, "Bugün Gaziler Günü. Bizim içinde bu gönülden bir sivil faaliyet olduğu için bizim için çok heyecan verici, çok coşkulu. Bu faaliyeti çok önemsiyoruz. Diğer bütün faaliyetlerden daha güzel geçiyor. O yüzden mutluyuz. İlk kez katılıyorum. Böyle coşkuyu, heyecanı gördükçe katılma kararı aldım. İnşallah milletimiz bundan sonra huzurlu bir şekilde terör olayları olmadan günlerine devam ederler" ifadelerini kullandı.

1996 Hakkari Gazisi Mustafa Metin ise duygularını şöyle ifade etti:

"Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bugünün güzel olması, arkadaşların bizimle beraber olması daha güzel bir şey olamaz. Biz sürekli katılıyoruz her yıl. Tüm gazi arkadaşlarımın Gaziler Günü kutlu olsun. İnşallah terör olayları biter bir daha kimse gazi olmaz."

Gazilerden Ünsal Cançelik de "7 yıldan beri arkadaşlar bizi yalnız bırakmıyorlar. Maneviyat olarak 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle heyecanlıyız. İnsanlara barış, sağlık, mutluluk diliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Harley-davıdson 7'inci Gaziler Sürüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement