Hasar Tespit Çalışmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Hasar Tespit Çalışmasına Başlandı

Hasar Tespit Çalışmasına Başlandı

Muğla'da çayların taşması nedeniyle yaşanan selin ardından, bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

08.01.2012 20:40

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde Kargıcak Çayı'nın, Ula İlçesi'nde de Namnam Çayı'nın taşması nedeniyle yaşanan selin ardından, bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Öte yandan, Ula ve Köyceğiz'e son 48 saatte metrekareye 200 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Muğla genelinde etkili olan yağmurla taşan Kargıcak Çayı'nın neden olduğu selin ardından Köyceğiz İlçesi'ne gönderilen Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri, çayın taştığı noktalarda kayalarla doğal barikatlar oluşturmak için çalışma başlattı. Namnam Çayı'nın taşmasıyla da selden zarar gören Ula İlçesi'ne bağlı köylerde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Karayolları ekipleri, selden zarar gören Muğla- Fethiye karayolu, bazı bölümlerinde çökme yaşanan Namnam Köprüsü'nde ve Namnam Çayı'nın geçtiği köylerinde hasar gören köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Trafik polisleri, köprüyü kullanıp Fethiye'den Muğla yönüne geçmek isteyenlere izin vermezken, bazı vatandaşlar, Kargıcak ve Namnam Çayı'ndan selin getirdiği ağaç parçalarını topluyor.

BAZI OKULLARDA EĞİTİME ÜÇ GÜN ARA

Muğla Valisi Fatih Şahin, sel nedeniyle Köyceğiz Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde kalorifer kazanlarının kullanılamaz hale geldiğinden eğitime üç gün ara verildiğini belirtti. Vali Şahin, İlçedeki bazı okullarda, çocuklarımız üşümesin diye eğitime ara verdik. Kaloriferler yanmaya başlayınca eğitime devam edilecek. İlçede DSİ ile bizim gönderdiğimiz iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede bu çalışmalarımızı bitirip hasar tespitinden sonra da vatandaşlarımızın yaralarını saracağız diye konuştu.

OKULLARDA HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, selden üç okulun zarar gördüğünü kaydetti. Yakacak, "Okullarda hasar tespit çalışmaları sürüyor. Selden en fazla etkilenen Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde eğitime ara verdik. Selde maddi zarar oluşan okullarımızla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı bilgilendirdik" dedi.

MADDİ ZARAR ÇOK FAZLA

Yağmur suları nedeniyle Köyceğiz Gölü ile Dalyan Kanalı yaklaşık üç metre yükseldi. Köyceğiz İlçesi ve Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'ndeki kordonda bulunan restoranlarla Çandır Köyü sınırlarında kalan bazı restoran, ev ve işyerleri selden zarar gördü. Kıyı şeridinde ev ve işlerleri bulunanlar büyük maddi zararlarının olduğunu dile getirdi.

ÖNLEMLER ALINDI

Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, "Şu an için ilçemizde bir daha bu afet yaşanmasın diye gerekli önlemleri almak amacıyla canla başla tüm ekiplerle beraber çalışmaktayız. Bununla beraber zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını tespit etmek için çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede bu çalışmamızı tamamlayarak yaraları sarmaya başlayacağız." dedi.

SALI GÜNÜNE DİKKAT

Köyceğiz Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Ula ve Köyceğiz'e son 48 saatte metrekareye 200 kilogram yağış düştüğünü, yağışın aralıklarla devam edeceğini, özellikle salı günü bölgede yeni bir yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasar Tespit Çalışmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement