Hatay - Dörtyol'da 50'Ye Yakın İşyeri Tahrip Edildi - Son Dakika
Güncel

Hatay - Dörtyol'da 50'Ye Yakın İşyeri Tahrip Edildi

Hatay - Dörtyol\'da 50\'Ye Yakın İşyeri Tahrip Edildi

Dörtyol'da Gergin Gün

27.07.2010 20:00

DÖRTYOL'DA GERGİN GÜN

Öte yandan, dün akşam başlayıp, bugün de yer yer devam eden saldırılar nedeniyle, Dörtyol'da hasar gören işyerlerinin sayısı 50'ye yaklaştı. 40-50 kişilik gruplar halinde ilçe sokaklarında işyerlerinin camlarını kırıp eşyaları tahrip eden göstericiler karşısında, polis zaman zaman yetersiz kaldı. Öfkeli kalabalıklardan zaman zaman " PKK'lılar defolsun, kardeşi kardeşe düşürmesin" sesleri yükseldi.

KRİZ MASASI

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde gündüz de devam eden olayların ardından Kaymakam Hayri Sandıkçı başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Kriz masasında, ilçede olaylara müdahale ve tırmanan gerginliğin önlenmesinin yanı sıra, işyerleri hasar görenlerin zararlarının saptanıp karşılanması da ele alınacak.

Kriz merkezi çalışmaları sürdürürken, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve emniyet yetkililerinin katılacağı bir toplantı da yapılacak. Kriz masasının 24 saat hizmet vereceğini bildiren Kaymakam Sandıkçı, "Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de birlikte omuz omuza vermiş bir milletin çocuklarıyız. Bütün insanlar memleketimizin öz evladıdır ve kardeştir. Bu insanları değişik kamplara bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bütün yaralar sarılacak. Mümkün olduğunca tahrikten kaçınalım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Dörtyol'da 50'Ye Yakın İşyeri Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement