Hatay Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Hatay Şehidini Uğurladı

Hatay Şehidini Uğurladı

Bingöl'de düzenlenen mayınlı saldırıda şehit düşen polis memuru Cuma Mercimek'in cenazesi, son yolculuğuna uğurlandı.

17.09.2012 16:00  Güncelleme: 07:34

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda şehit düşen polis memuru Cuma Mercimek'in cenazesi, memleketi Hatay'da dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memuru Mercimek'in cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Hatay'a getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra şehidin ailesinin yaşadığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenazenin kaldırılacağı TOKİ Camisi'ne ambulansla getirilişi sırasında şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin yakınları tabutun indirilmesini beklemeden ambulansa girerek şehidi görmek istediler. Bu sırada şehidin yakınları teröre ve yetkililere tepki gösterdiler. Akan kanın biran önce durmasını isteyen şehit yakınları, yetkililerin konu ile ilgili biran önce çözüm üretmesini beklediklerini söylediler. Caminin avlusuna indirilen şehidin tabutuna sarılan yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar. Tören sırasında bazı polislerin de ağladığı, bazılarının ise gözyaşlarını gizlemeye çalıştığı görüldü.

Şehit polis memuru Mercimek'in cenazesi, Reyhanlı ilçesindeki TOKİ Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omzunda Küme Evler Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada törene katılan vatandaşlar tekbir getirip, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attılar. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağlayan şehidin yakınlarını, polisler ve emniyet amirleri sakinleştirmeye çalıştı. Polis memuru Mercimek'in cenazesi daha sonra Küme Evler Mezarlığı'nda sevenlerinin ve meslektaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement