Hayata Sanatla Tutunuyorlar - Son Dakika
Güncel

Hayata Sanatla Tutunuyorlar

Hayata Sanatla Tutunuyorlar

Uşak Üniversitesi’nin Türkiye Koordinatörlüğünü yürüttüğü, Yaşar Üniversitesi, MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve İyilik Atölyesi’nin paydaş olduğu In Orchestra Projesi ile down sendromlu ve mental sorun yaşayan çocuklar sanat ve drama terapi yöntemiyle hayata tutunuyor.

27.01.2018 11:16

Uşak Üniversitesi'nin Türkiye Koordinatörlüğünü yürüttüğü, Yaşar Üniversitesi, MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve İyilik Atölyesi'nin paydaş olduğu In Orchestra Projesi ile down sendromlu ve mental sorun yaşayan çocuklar sanat ve drama terapi yöntemiyle hayata tutunuyor.

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha ev sahipliği yapıyor. In Orchestra Projesi kapsamında MaviBahçe'de 2018 yılının Eylül ayında, 15 down sendromlu çocuğun oynadığı bir tiyatro oyunu sahnesi gerçekleşecek.

Projenin koordinatörü Doç. Dr. Meral Özçınar, In Orchestra Projesinin asıl amacının, organik beyin hasarları ya da psikolojik bozukluklar sebebiyle yetersizlik yaşayan çocuklara yönelik olduğunu belirterek, "Proje danışanları çocukların, sanatsal anlamda becerilerini, ilgilerini ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Mental yetersizlik yaşayan çocukların sosyal hayata karşı adaptasyonu yükseltebilmek ve görünmeyenin ardında aslında neler yapabileceklerini ortaya çıkarmak amacıyla bir gösterim gerçekleşecek" dedi.

Doç. Dr. Özçınar, "In Orchestra isminin sebebi çok özel bir orkestra oluşturabilmektir. Normal hayatta sesi orkestraya katılamayan ya da az katılan bireylerin sesini orkestraya katarak harmonik bir müzik yükseltmektir. Biz art and drama therpahy yapıyoruz. Amacımız güzel bir oyun sergilemek ve bu süreçte çok özel terapilerle çocukların iletişim becerilerini arttırmak" diye konuştu.

Daha önce başka bir grupla yaptıkları bir çalışmada, hiç konuşamayan çocukların konuşmaya başladığını, okul başarılarının da yükseldiğini ifade eden Doç. Dr. Özçınar, proje ekibinde Yrd. Doç. Dr. Zafer Güngen, Yrd. Doç. Dr. Şirin Özeskici, Yrd. Doç. Dr. Selda Ergün, Dr. Evrim Özeskici, Öğr. Gör. Kerem Kaban, Eylem Yılmaz, Çilem Baran, Selda Uzunkaya, Ali Savaş Topalak'ın yer aldığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayata Sanatla Tutunuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement