Muğla'da HDP Saldırılarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Muğla'da HDP Saldırılarına Tepki

Muğla'da bir grup, Fethiye ilçesinde HDP İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıya tepki gösterdi.

12.03.2014 08:48  Güncelleme: 08:47

Muğla'da bir grup, Fethiye ilçesinde HDP İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Fethiye ilçesinde HDP İlçe Başkanlığı binasına açılış sırasında yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan HDP'li bir grup, slogan atıp oturma eylemi yaptı.

Grup adına konuşan HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Erdem, Fethiye'de HDP binasına, amblemine, tabelasına yapılan saldırıyı barış içinde, birlikte yaşama fikrine yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyledi.

HDP olarak, barış, sevgi, kardeşlik ve eşitlik için, birlikte yaşayabilmek için çalıştıklarını belirten Erdem, "HDP'ye yönelen saldırıların rastgele saldırılar olmadığı, bir merkezden planlanarak yurt çapında sokağa yayılmak istendiği açıktır. HDP tabelası, bizzat kamu görevlilerinin verdiği talimatla yine kamu hizmetlileri tarafından indirilmiştir. O tabelayı kim indirmişse yerine de o takmalıdır" dedi.

Olayda görevini yapmayan, saldırganları engellemeyen görevlilere soruşturma açılmasını isteyen Erdem, "Saldırı görüntülerinin incittiği adalet duygumuz ancak savcılar harekete geçerse yok olmaktan kurtulacaktır. HDP her zamanki gibi barışı savunmayı sürdürecektir. Dün ne yapıyorsak, bugün de yarın da yapmaya devam edeceğiz. Gerekirse kendi güvenliğimizi de alırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.

Muğla\'da HDP Saldırılarına Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da HDP Saldırılarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement