Hırsızlığa, "Keşke Demeden" Projesi - Son Dakika
Güncel

Hırsızlığa, "Keşke Demeden" Projesi

Hırsızlığa, "Keşke Demeden" Projesi

Antalya Emniyet Müdürlüğü hırsızlığa toplumsal duyarlılığı artırmak ve önlem almak için "Keşke Demeden" projesini başlattı.

11.04.2018 12:46

Antalya Emniyet Müdürlüğü hırsızlığa toplumsal duyarlılığı artırmak ve önlem almak için "Keşke Demeden" projesini başlattı.

Toplum Destekli Şube Müdürü Volkan Güneş, İl Emniyet Müdürlüğü Uncalı Sosyal Tesisindeki "Keşke Demeden" projesi tanıtım toplantısında, Antalya'nın daha güvenli şehir olması için toplumla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Kentte en fazla ortaya çıkan suçun hırsızlık olduğunu tespit ettiklerini aktaran Güneş, projeyle vatandaşlara "Keşke, vah, tüh dememek" için almaları gereken tedbirleri anlatacaklarını ifade etti.

Polis olarak bir çok konuda başarılı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Güneş, hırsızlığın bir fırsat suçu olduğunu dile getirdi.

Vatandaşı da mücadeleye dahil etmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Güneş, şunları kaydetti:

"Projeyle bin afiş, 15 bin broşür ve 5 bin sticker bastırdık. Kent merkezindeki 20 pazarda da büyük afişler asacağız. Pazar yerlerine güvenlik kamerası taktırmayı hedefliyoruz. Projede, vatandaşlara hırsızlık suçlarına karşı alınacak küçük ama etkili tedbirleri anlatacağız.

Vatandaşları bilgilendirmek, tedbiri alışkanlığa dönüştürmek, suç alanını bozmak, önleme ve azaltma faaliyetleri yapıyoruz. Vatandaşlara güvenlik testi dağıtacağız. Proje sonunda tedbirlerimize uyanlara plaket ile ödüllendireceğiz."

Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Suat Esin de hırsızlıkla mücadelede polisin olduğu kadar vatandaşların da önemli görevlerinin bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırsızlığa, 'Keşke Demeden' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement