Hırsızlık İçin Girdiği Trafoda Akıma Kapılıp Öldü - Son Dakika
Güncel

Hırsızlık İçin Girdiği Trafoda Akıma Kapılıp Öldü

Hırsızlık İçin Girdiği Trafoda Akıma Kapılıp Öldü

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde hırsızlık için trafo binasına giren üç arkadaştan biri akıma kapılarak öldü, diğeri ise yaralandı.

26.02.2013 11:36

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde hırsızlık için trafo binasına giren üç arkadaştan biri akıma kapılarak öldü, diğeri ise yaralandı. Üçüncü kişi ise çaldığı telden yapılan kapıları yüklediği kamyonetle kaçtı.

İnegöl'e bağlı Kurşunlu Mahallesi'nde bulunan, Bursa Karayolunu'nun bir bölümü ile Hasanpaşa Köyü Su Pompalalarını besleyen trafoya dün akşam 26 yaşındaki Olcay Lekesizgöz 23 yaşındaki Eyüp Zorlu ile 25 yaşındaki Gökhan E. hırsızlık için kilidi ve zinciri kırarak girdi. Şüpheililer, trafonun içersindeki telden yapılan 2 kapıyı söküp araca yükledi. Bu sırada trafo içersindeki bakır telleri de almak isteyen Olcay Lekesizgöz ile Eyüp Zorlu elektrik akımına kapılarak yaralandı. Yaralı arkadaşlarını sürükleyerek dışarı çıkartan Gökhan E., onları bırakıp çaldıkları kapıları yükledikleri kamyonetle olay yerinden uzaklaştı.

'TRAFOYA TUVELETİNİ YAPMAYA GİTMİŞ'

Yararılardan Eyüp Zorlu cep telefonu ile 112'yi arayarak yardım istedi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen ekipler Olcay Lekesizoğlu'nun öldüğünü belirlerken, Eyüp Zorlu'yu ise ilçe devlet hastanesine kaldırdı. Hastanede ifade veren Eyüp Zorlu, "Biz üç arkadaş burada alkol alıyorduk. Olcay tuvaletini yapmak için Eelinde telefonla trafonun yanına gitti. Bu sırada elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isterken ben de yaralandım. Hırsızlık yapmıyorduk" dedi.

'ÇALINAN KAPILARIN DEĞERİ 200 LİRA'

Trafoda inceleme yapan UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç, iddia edildiği gibi trafo merkezinde herhangi bir kaçak olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Şahıslar trafo merkezine kilidi ve zinciri kırmak suretiyle girilmiş. Aynı zamanda içerdeki tel fesler diye adlandırılan, yani telden yapılan iki ayrı kapı alınmış. Bu sırada bir kişi yüksek gerilime kapılıp öldü, diğer arkadaşı ise yaralandı. Benzer hırsızlık olayları ve beraberinde yaşanan ölümleri çok sık yaşıyoruz. Çalınan kapıların değeri en fazla 200 TL, trafoyu alsalar 15 bin TL. Değer mi ?"

Olcay Lekesizoğlu'nun Cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

'nca başlandı. Jandarma kaçan Gökhan E.'yi arıyor. - Bursa/ İnegöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hırsızlık İçin Girdiği Trafoda Akıma Kapılıp Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement