Hırvatistan Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan Maçının Ardından

Hırvatistan Maçının Ardından

Bulgaristan'ı 3-0 ile geçen (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Hırvatistan'ı da aynı skorla devirdi.

03.05.2012 00:48  Güncelleme: 08:03

Olimpiyat Elemeleri ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 ile geçen (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Hırvatistan'ı da aynı skorla devirdi. A Grubu'ndaki ikinci galibiyetine ulaşan Milliler, maçın bitişiyle büyük sevinç yaşadı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bizden önce oynanan iki müsabaka sürpriz sayılabilecek sonuçlarla bitince bizim de başımıza böyle bir kötü sürpriz gelmesi korkusunu yaşıyordum, ancak beklenen bir sonuçtu. Çok iyi oynamamıza rağmen maçı kazandık, önemli olan da buydu. Artık yarı final garanti. Birinci mi oluruz, yoksa ikinci mi oluruz onu yarın oynayacağımız müsabaka gösterecek. Almanları yenersek sanıyorum grupta birinci olacağız. Yarını düşünmemiz lazım. Gün gün oynamamız lazım. Takımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Ankaralı sporseverlerin milli takımı çok iyi desteklediğini dile getiren Karabıyık, "Sanıyorum bugün futbol maçının aynı saatte oynanması biraz etkiledi. Bu çok önemli bir turnuva, 4 yılda bir olduğu için bu tarafa biraz daha ağırlık vermelerini bekliyorum" dedi. Karabıyık, şöyle devam etti:

"Bugün kötü oynadık. Ancak kötü oynama hakkımız yok. Bir maçta dahi kötü oynasanız, buradan olimpiyatlara tek takım gideceğine göre bütün ümitleriniz yerle bir olabilir. Bu açıdan bütün takımlar kötü oynama hakkını kullanıyor belki. Ancak yarı final ve finalde böyle olmayacak. Bütün takımların performansının çok daha fazla yükseleceğini göreceğiz. Umarım bizim takımımızın da performansı tavan yapar."

A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncusu Neslihan Darnel, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Her şey adım adım. Ne sevilmeye ne de üzülmeye vakit var. Uzun ve zor bir turnuva. Biz 2 günde matematiksel olarak yarı finale çıkmayı garantiledik. Bir sonraki adım Almanya, o maçı da kazanıp yarı finalde oynamak istiyoruz. Olimpiyatlara katılabilmek 2-3 günlük bir hayal değil. Her sporcunun hayali olimpiyat oynamaktır. 2 senedir bugün için çalışıyoruz. O yüzden inşallah her şey yolunda gider ve buradan Londra'ya gideriz" şeklinde konuştu.

Milli takımın deneyimli pasörü Gülden Kuzubaşıoğlu, Hırvatistan maçının gruptan çıkmayı garantilemek için çok önemli olduğunu ifade ederek, "İlk sete başlarken biraz stresli girdik, ama daha sonra istediğimiz oyunu sergiledik, rahat bir maç oldu. Şu anda ilk hedefe olan gruptan çıkmayı garantiledik. Umarım yarın da Almanya maçını alır adım adım olimpiyata yürürüz" dedi.

Gözde Sonsırma ise, "Bizim için çok iyi bir maçtı. Bu maçı 3-0 almamız önemliydi. Yarın çok önemli bir maça çıkacağız. Almanya'nın antrenörü bizi çok iyi tanır biz de onları çok iyi tanıyoruz. Yarın bir savaş olacağını düşünüyorum. Bugün seyirci biraz azdı, yarın bütün Ankara'yı maça bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Takım kaptanı Esra Gümüş de, "Bugün tehlikeli bir gün olabilirdi. Çünkü turnuvanın ilk gününü iyi açtık, dün zor bir oyun oynadık. Rehavete kapılmadan, kendi oyunumuzu oynayarak maçı kazanalım diye sahaya çıktık. Bunu da yapabildik. Zaman zaman dalgalanmalar oldu skorda ancak sonuçta 3-0 gibi net bir skorla maçı kazandık. Bence takımımızın servis attığı zaman yenemeyeceği bir takım yok. Bugün de bunları yapabildik. Yarın da Almanya maçımız var. Bu maç grupta birincilik ve ikincilik açısından önemli bir maçı olacak. Diğer grupta da beklenmeyen sonuçla oluyor. Biz yolumuza bakarak gruptan birinci çıkmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hırvatistan Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement