'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Kayseri'de 'Tren Gelir Hoş Gelir' Türküsüyle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Kayseri'de 'Tren Gelir Hoş Gelir' Türküsüyle Karşılandı

\'Hürriyet Hakkımızdır Treni\', Kayseri\'de \'Tren Gelir Hoş Gelir\' Türküsüyle Karşılandı

Hürriyet Gazetesi'nin TCDD ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Ankara'dan yola çıktıktan sonra Kayseri durağında bandonun çaldığı 'Tren gelir hoş gelir' türküsüyle karşılandı

11.05.2011 14:35

Hürriyet Gazetesi'nin TCDD ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Hürriyet Hakkımızdır Treni, Ankara'dan yola çıktıktan sonra Kayseri durağında bandonun çaldığı 'Tren gelir hoş gelir' türküsüyle karşılandı.

12 Haziran genel seçimleri öncesinde 'Türkiye Ne İstiyor?' sorusuna yanıt aramak için Ankara'dan yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bugün Kayseri Garı'ndaydı. Gara gelenler arasında Vali Mevlüt Bilici, Vali yardımcısı Erdoğan Aygenç, Jandarma Alay Komutan vekili Yarbay Şerafettin Sertel, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da vardı.

Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, yazar İsmet Berkan, Kurumsal İletişim koordinatörü Emel Armutçu, DDY Yolcu Daire Başkanı Yusuf Tulgay, Gar Müdürü Hazım Adıgüzel ve İşletme Müdürü Selahattin Sarıkaya tarafından karşılanan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, üçüncü kez yollara düşen Hürriyet Hakkımızdır Treni'ni karşılamaktan mutlu olduklarını söyledi.

HÜRRİYET'E TEŞEKKÜR

Valisi Mevlüt Bilici, Hürriyet vagonunda yaptığı konuşmada, kadına şiddete karşı açılan kampanyanın önemine değindi. Kayseri'de kadına son derece duyarlılık gösterildiğini, kadına şiddetin Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirten Vali Bilici, "Kadına şiddet konusunda yaptığı yayınlar ve çalışmalar nedeniyle Hürriyet gazetesine teşekkür ediyorum. Bu misyonu hakkıyla yerine getiriyorsunuz" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu da, Vali Bilici ve konuklara Hürriyet Hakkımızdır Treni'nin amacı ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. Vali Mevlüt Bilici, Jandarma Alay Komutan vekil Yarbay Şerafettin Sertel Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, DASK vagonunda Marmara depreminde olduğu gibi 7. 4 büyüklüğündeki deprem similasyonuna katıldı.

Hürriyet yazarlarıyla sohbet eden Vali Bilici'ye, Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan "Biz Kayseri'nin sorunlarını ve önceliklerini de gündeme taşıyarak çözümüne katkı sağlamak isteriz. Bu konuda bize Kayseri'nin sorunlarını ve önceliklerini iletebilir misiniz?" dedi. Bunun üzerine Vali Bilici, birinci önceliğin eğitim olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Eğitim konusunda 3 senelik program yaptık ve ilçe, belde ve köy okullarımızı dolaştık, öğretmenlerimizle toplantılar yaparak daha özverili çalışmalarını sağladık. Kentimizde okullaşma oranı yüzde 99, zorunlu eğitimi tamamlama oranı ise yüzde 95. Ancak, okul öncesi eğitimde istediğimiz yerde değiliz. Yüzde 27'den 36'ya çıkardık ama daha iyi olmasını istiyoruz. Üniversite sınavlarında ise son yıllarda hep ilk beşte olduk. Bu yıl genelde Türkiye üçüncüsüyüz. İkinci önceliğimiz ise ağaçlandırma. Her yıl 1 milyon ağaç hedefiyle başladık, bu hedefi her yıl 10 milyon ağaca çıkarttık. 3 yılda yaklaşık 27 milyon fidan diktik. Ayrıca helikopterle de tohum atıyoruz. Onların yarısı bile tutmuş olsa bu rakam 4'e 5'e katlar. Üçüncü önceliğimiz ise, sadece kent merkezinin kalkınması değil, ilçe, belde ve köylerimizle birlikte kalkınmak. Bunun için de ilçelerimizin özellikle üretim konusundaki önceliklerini belirledik ve geliştirmeye yönelik projeler ürettik. "

Vali Bilici, Kayseri'nin sadece kent olarak değil, insanlarıyla da son derece modern olduğunu belirterek, ancak dışarda yanlış algı olduğunu, yanlış tanındığını düşündüğünü şu anda en önemli sorunun da bu olduğunu düşündüğünü anlattı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Fikret Ercan ve İsmet Berkan'ın kentle ilgili sorularını da yanıtlayan Vali Bilici, Hürriyet Gazetesi'nin, Hürriyet Hakkımızdır Treni ile her yıl farklı bir soruna parmak bastığını ve ülke genelinde bunun çözümü için çalışma yaptığını belirterek, "Hürriyet gazetesine teşekkür ediyorum ve kentimize hoş geldiniz diyorum" diyerek gardan ayrıldı.

2008'de 'İnsan hakları', 2009'da ise 'Çocuk hakları' temasıyla yolculuklar yapan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bu yılki 'Türkiye Ne İstiyor?' temasıyla çıktığı yolda, 12 Haziran seçimlerinden sonra nelerin değişmesini istediğini Kayserililer sordu.

Hürriyet Gazetesi'nin kuruduğu standta doğdukları günün gazetesini alma fırsatı da buldular. Futbol Federasyonu'nun 'Herkese için futbol' etkinliğiyle milli takım kadrosuyla fotoğraf çektirme, isabet panosuna trenini karşılamaya gelenler Hürriyet Hakkımızdır Treninde Hürriyet Gazetesi yazarları Fikret Ercan, İsmet Berkan okurlarla bir araya gelerek sohbet etti.

'AİLE İÇİ ŞİDDETE SON' BİLGİLENDİRMESİ

Hürriyet Hakkımızdır Treni'nde 'Haklı kadın platformu"nda Kayseri'deki siyasi partilerin kadın temsilcileri ve milletvekili adayları, mahalle muhtarları ile 'Aile içi şiddete son' kampanyasıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hakkı Hasan Yılmaz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 2'nci Başkan Lütfi Arıboğan ve yönetim kurulu üyeleri, Hürriyet gazetesi spor yazarı Sinan Engin, Spor Müdürü Mehmet Aslan, Ankara Temsilcisi Metehan Demir, İzmir Temsilcisi Deniz Sipahi, Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan hep birlikte Hürriyet Hakkımızdır Trenini gezdi. Vuslat Doğan Sabancı, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, eski milli futbolcu ve spor yazarı Sinan Engin sırayla 3 delik bulunan hedef panosuna penaltı atışı yaptı.

DASK Vagonu'nda simülatörde 7. 4'lük deprem denemesine katılan Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, yanında bulunan İkinci Başkan Lütfi Arıboğan ve spor yazarı Sinan Engin'a, "Federasyon sallantıda" diye espri yaptı.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Kayseri'de 'Tren Gelir Hoş Gelir' Türküsüyle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement