Huzurevinde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Huzurevinde Bayramlaşma

Huzurevinde Bayramlaşma

Almanya'nın Bremen kentindeki huzurevinde kalan Türk yaşlılar Ramazan Bayramı'nda unutulmadı.

28.06.2017 15:28

Almanya'nın Bremen kentindeki huzurevinde kalan Türk yaşlılar Ramazan Bayramı'nda unutulmadı. Başta cami dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşları temsilcileri huzurevindeki Türkleri ziyaret ederek bayramlaştı.

Bremen AWO Huzurevinde kalan Türk yaşlılar bayramın son gününde ziyaret edildi. Delmenhorst ve Bremen'den cami dernek yöneticileri, imamlar ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler topluca huzurevine giderek burada bulunan Türklerle bayramlaştı. Huzurevi yemekhanesinde yaşlılarımız için küçük bir program düzenlendi. Programda yemekler yendi, dualar okundu, ilahiler söylendi ve Kuran-i Kerim okundu.

Çiçek verildi eller öpüldü

Huzurevini ziyareti sırasında yaşlılarımıza yemek servisi yapıldı, getirilen güller tek tek el öpülerek yaşlılara verildi. Duygulu anların yaşandığı bayram ziyareti yaklaşık 2 saat sürdü. AWO Bremen Huzurevi Müdürü Annette Zarnitz, "Huzurevimizde 15 milletten insan bulunmakta. Burada 12 ayrı milleten de insan çalışmakta. Buraya gelip bakıma muhtaç insanları ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ziyaretler buradakileri çok mutlu ediyor" dedi.

Huzurevinde hemşirelik yapan Sultan Hamamcı ise, "Huzurevimiz sadece bayramlarda açık değil, her zaman açık. Yaşlılarımız daima ziyaret edin. İnanın çok mutlu oluyorlar. Bu ziyaretten sonra mutluluktan yaşlılarımız ağlıyor. Almanya gibi bir ülkede yaşlılarımıza kendi dillerinde hizmet veren bir huzurevinin olması çok güzel" diye bilgi verdi.

Görüntü dökümü

-Huzurevinden görüntüler

-Huzurevi müdürü bayan Zarnitz'in açıklamaları

-Hemşire Sultan Hamamcı'nın açıklamaları - Bremen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Huzurevinde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement