İl Sağlık Müdürü: 2'si Ağır 7 Yaralı - Son Dakika
Güncel

İl Sağlık Müdürü: 2'si Ağır 7 Yaralı

İl Sağlık Müdürü: 2\'si Ağır 7 Yaralı

Etiler Koç Köprüsü altında meydana gelen patlamanın ardından yaralıların durumları hakkında bilgi alan İstanbul İl Sağlık Müdürü Dokucu, basın mensuplarını bilgilendirdi

26.05.2011 12:23

Etiler Koç Köprüsü altında meydana gelen patlamanın ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, yaralıların durumları hakkında bilgi alan İstanbul İl Sağlık Müdürü Dokucu, basın mensuplarını bilgilendirdi.

Dokucu, Etiler'deki patlamanın ardından Şişli Etfal ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerine ambulanslarla 7 yaralı taşındığını belirtti. Yaşları 23 ila 55 arasında değişen yaralılardan 3'ünün kadın, 4'ünün de erkek olduğunu aktaran Dokucu, "Bu hastalarımızın ikisinde ağır olarak nitelendirebileceğimiz bir tablo söz konusudur" dedi.

Yaralılardan birinin de polis olduğunu belirten Dokucu, "Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olan 45 yaşındaki bir bayan hastadır. Her iki ayağında da çok ciddi yaralanma vardır. Ayağının birinde tam kopma, diğerinde de ciddi bir yaralanma vardır. Şu dakikalarda ameliyathanede kendisine müdahale edilmektedir.

Aynı hastanedeki ikinci hastamız da bir bayandır. Onda yüzeysel şarapnel yaralanması var ancak hayati tehlikesi yok.

Şişli Etfal Hastanesinde ise ilgili arkadaşlarımızla beraber hastalarımızı ziyaret ettik. 5 hasta var bu hastanede. Bunlardan bir tanesinin durumu diğerlerine göre biraz daha ağırdır. Kendisinde yüz yanığı ve yüzeysel yaralanmalar mevcuttur. Aynı zamanda bir solunum sistemi yanığı söz konusudur. Bu hastamızı yoğun bakımda biraz evvel ziyaret ettim. Bilinci yerinde olmakla beraber yoğun bakım şartlarına ihtiyacı olan bir hastamızdır.

Bir diğer hastamız 55 yaşında bir polis memuru. Aynı hastanemizde görevli bir polis memurumuzdur. Onda da yüzeysel yüz yanığı mevcuttur. Onun da serviste takibi yapılmaktadır. Diğeri hastalarımızda tamamen şarapnel yaralanmaları var. Herhangi bir hayati tehlike içermemektedir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Sağlık Müdürü: 2'si Ağır 7 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement