İnegöl Belediyesinden Hayvanlara Suluk ve Beslenme Odağı - Son Dakika
Güncel

İnegöl Belediyesinden Hayvanlara Suluk ve Beslenme Odağı

İnegöl Belediyesinden Hayvanlara Suluk ve Beslenme Odağı

İnegöl Belediyesi şimdi de sokak hayvanlarının açlıklarını gidermek için beslenme noktaları oluşturdu.

20.03.2013 10:22

Geçen yıl sokak hayvanlarının susuz kalmalarını önlemek adına hayvanların rahatlıkla ulaşabilecekleri bölgelere suluk yerleştirerek Türkiye genelinde örnek bir çalışmaya imza atan İnegöl Belediyesi şimdi de sokak hayvanlarının açlıklarını gidermek için beslenme noktaları oluşturdu.

Süleymaniye Mahallesi'nde yerleştirilen beslenme noktası önünde bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, başta insan olmak üzere; hayvanların da korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin bilincinde olduklarını belirterek, bu kapsamda daha önce Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ile Kedi Evi projemizi hayata geçirdiklerini söyledi.

Ayrıca geçen sene, "Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım" adı ile geliştirilen proje kapsamında şehrin 24 noktasına hayvan suluğu yerleştirdiklerini belirten Günaydın, bu projeden dolayı başta ilçe halkı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların takdirlerini aldıklarını ve bunların birçoğunun da sosyal medya ve ulusal haber portalları ile köşe yazılarına konu olduğunu aktardı.

Günaydın, şimdi de hem geçen seneki hayvan suluklarına beslenme odaklarını yerleştirmek hem de şehrin diğer noktalarına hayvan suluğu ilavelerinin montajını yaptıklarını belirterek, "Bu projemizle şehirde beraber yaşadığımız hayvanların özellikle yaz aylarında susuz kalmamalarını sağlamış olacağız. Bunu yaparken; can taşıyan sokak hayvanlarına karşı insani sorumluluğumuzu ortaya koymuş olacağız" dedi.

Günaydın konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde şehrimizin 20 farklı noktasına konuşlandırdığımız Bayat Ekmek Toplama Kutuları projemizle yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Bu iki projemiz bir birini destekler niteliktedir. Bayat ekmekleri; hayvan suluklarının yanındaki beslenme odaklarına koyacağız. Bu şekilde bayat ekmek kutularında toplanan ekmekler birçok hayvanın besin kaynağı olacak. Bu şekilde israfın da önüne geçmiş olacağız" dedi.

Son olarak bu konuyla ilgili yaşanan probleme dikkat çeken Sabri Günaydın, vatandaşların hayvan suluklarına çöp attığını, bu konuya ne kadar önem verilip temizlense de bunun önüne geçemediklerini kaydederek, ilçe halkından hayvan suluklarına çöp atmamalarını rica etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Belediyesinden Hayvanlara Suluk ve Beslenme Odağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement