İngiltere'de Terörle Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Terörle Mücadele Çalışmaları

İngiltere\'de Terörle Mücadele Çalışmaları

İngiliz emniyeti, Avrupa'daki terör saldırılarının ardından alınan yeni güvenlik tedbirleri kapsamında, İngiltere'nin başkenti Londra sokaklarında daha fazla silahlı polis memurunun görevlendirileceğini bildirdi.

03.08.2016 13:48

İngiliz emniyeti, Avrupa'daki terör saldırılarının ardından alınan yeni güvenlik tedbirleri kapsamında, İngiltere'nin başkenti Londra sokaklarında daha fazla silahlı polis memurunun görevlendirileceğini bildirdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogan Howe, başkentin kilit noktalarında ve kentin simge bölgelerinde artık daha fazla silahlı polis memurunun görüleceğini söyledi.

Güvenlik tedbirlerinin artırılması kararının herhangi bir özel bilgi ya da istihbaratla bağlantısı olmadığını ifade eden Hogan Howe, alınan kararla halka güven vermek ve saldırı niyetinde olanları da caydırmak istediklerini aktardı.

Hogan Howe, Fransa, Belçika ve Almanya'da yaşanan terör saldırılarına dikkati çekerek, "Bunları göz ardı etmek ahmaklık olur. Dolayısıyla, ihtiyaç halinde karşılık verebilmeleri için silahlı polisleri konuşlandırmamız mühim. Kısa vadede saldırı düzenleneceğine dair bir istihbarat yok ancak tek bildiğimiz şey Avrupa'nın batısında gördüklerimiz." diye konuştu.

Hogan Howe, hafta başında yaptığı açıklamada da Almanya ve Fransa'da yaşanan terör saldırılarından dolayı Birleşik Krallık'taki halkın endişeli olduğunu belirterek, benzer terör olaylarının Londra'da yaşanmasını engellemek için emniyet güçlerinin çalışmalarda bulunduğunu bildirmişti.

"Dersimizi alıyoruz"

Bu arada Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han da başkentlilerin kendilerini güvende hissetmelerinin önemini vurgulayarak, "Bu, Londralıların daha fazla silahlı polis ve daha fazla zırhlı araç görecekleri anlamına geliyor. Terör tehdidi seviyesi değişmedi ama Avrupa'da, Nice'te, Paris'te, Münih'te olanlardan dersimizi alıyoruz." dedi.

İngiliz hükümeti, terörle mücadele çalışmaları kapsamında geçen Nisan ayında yaptığı açıklamada, İngiltere'nin başkenti Londra'da görev yapan terörle mücadele timlerine destek sağlayacak ilave 600 silahlı polis memuru atanacağını, ayrıca Londra dışında devriye gezecek ve olaylara silahlı müdahelede bulunabilecek 40 yeni araç ile 900 silahlı memur bulunacağını duyurmuştu.

İngiltere'de terör alarmı seviyesi, 2014 yazından itibaren bir terör saldırısının "kuvvetle muhtemel" olduğu anlamına gelen "ciddi" seviyesinde tutuluyor. Terör tehdidinde "düşük", "olası", "ciddi", "çok ciddi" ve "kritik" olmak üzere beş seviye bulunuyor. "Çok ciddi" seviyesi "büyük olasılıkla" saldırı düzenleneceği anlamına geliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Terörle Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement