İntihar Ettiği Açıklanan Asker Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

İntihar Ettiği Açıklanan Asker Toprağa Verildi

İntihar Ettiği Açıklanan Asker Toprağa Verildi

Ardahan'ın Damal ilçesindeki birliğinde önceki gün nöbet sırasında intihar ettiği açıklanan er Mahsum Adlığ'ın cenazesi, toprağa verildi.

08.03.2013 16:17  Güncelleme: 16:25

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki birliğinde önceki gün nöbet sırasında intihar ettiği açıklanan er Mahsum Adlığ'ın cenazesi, memleketi Batman'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ailesinin resmi tören istemediği defin işlemi sırasında konuşan baba Mehmet Mirza Adlığ, "Ne olursa olsun benim oğlum intihar edecek biri değildi" dedi.

Askeri uçakla Batman'a getirilen Mahsum Adlığ'ın cenazesi, yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Aile resmi cenaze töreni istemezken, Asri Mezarlığa getirilen cenazenin bulunduğu tabut Türk bayrağıyla sarılmadı. Cenaze, namaz için mezarlıkta bulunan Asiya Ana Camisi'nde getirildi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Mahsum Adlığ cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Oğlunun intihar ettiğini düşünmediğini söyleyen baba Mehmet Mirza Adlığ, "Sapa sağlam Ardahan'a gördeğim oğlumun cenazesini teslim aldım" dedi. 6 çocuk babası Mirza Adlığ, şunları söyledi:

"Benim oğlum çok inançlı bir çocuktu. Her şeyden önce inancına çok güvenen bir insandı. Acemi birliğinden gelirken sakat geldi. Burada tedavileri bitmeden aldım otobüsle Ardahan'a gönderdim. Ardahan'da tedavi edilmediği gibi üzerinde baskı, şiddet ve işkence gördü. Ne yaptılarsa çocuğumun psikolojisini bozdular. Ama o yine oğlum intihar etmedi. Oğlum öldürüldü. Ne olursa olsun benim oğlum intihar edecek biri değildi. Oğlumun intihar edeceğine ben inanmıyorum. Ben çocuğumu canlı cevher gibi bir insan olarak gönderdim, vatani görevini yapmak için yolladım. Ama vatan buna sahip çıkmadı. İntihar etmeyi düşünse evde ederdi. Siz bunlara sahip çıkmıyorsunuz, o zaman niye askere alıyorsunuz? Benim bu acımı bir ben bilirim, bir de Allah bilir."

Gözü yaşlı anne Züriye Adlığ ise "Sorumlulardan davacıyım. Allah'a havale ediyorum. Artık yeter yeter, çocuğum intihar etmedi. Bir sorunu olsaydı evde intihar ederdi. Benim oğlumla bir davaları mı vardı? Sorumlulara karşı hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İntihar Ettiği Açıklanan Asker Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement