İP, Öcalan'ın Sorgu Görüntülerinin 5. Bölümünü Paylaştı - Son Dakika
Güncel

İP, Öcalan'ın Sorgu Görüntülerinin 5. Bölümünü Paylaştı

İP, Öcalan\'ın Sorgu Görüntülerinin 5. Bölümünü Paylaştı

İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, Abdullah Öcalan'a ait olduğu belirtilen İmralı sorgu görüntülerinin beşinci bölümünü basına dağıttı.

10.02.2014 15:21  Güncelleme: 15:49

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, Abdullah Öcalan'a ait olduğu belirtilen İmralı sorgu görüntülerinin beşinci bölümünü düzenlediği basın toplantısıyla dağıttı. Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla 'görüntülerin gerçekle ilişkisi yok' dediğini hatırlatan Özbey, "Bu görüntüler, bu ses Öcalan'a ait değil mi? Bu sözler Öcalan'ın ağzından çıkan sözler değil mi? Biz buradan soruyoruz ? Gerçekle ilişkisi yok ne demek?" diye konuştu.

"MONTAJ DİYEN" BDP'YE: ASLINI VERELİM

Beyoğlu'ndaki İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Hasan Basri Özbey, PKK, KCK ve BDP'li yetkililerin görüntülerle ilgili yaptığı 'montaj, gerçek değil' açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

"Madem montaj diyorsunuz, madem gerçek değil diyorsunuz, o halde 'gelin görüntülerin aslını, ham halini, tamamını size verilim' dedik. Kime dedik; BDP eşbaşkanlarına, HDP eşbaşkanlarına, PKK yetkililerine, Öcalan'ın avukatlarına, KCK Merkez Yürütme Konseyine. 'Buyurun gelin alın' dedik. Yaklaşık 3 saatlik görüntülerini izleme ve millete hakkını size verelim, bu ayrıcalık sizde olsun' dedik. Ancak şu ana kadar gördüğüm kadarıyla kimse gelmedi."

"EVET ÇÖZÜM SÜRECİNİ HEDEFLİYORUZ"

Çağrılarını yenilediğini belirten Özbey, 'Bu CD'deki görüntülerle İP Kürtlerin aklını çeliyor' şeklindeki yorumlara  "Kürtleri oyuncak mı sandınız. Kürt kardeşlerimiz gerçekleri görüyor. PKK nedir ' Apo nedir ' Bu gerçekleri görüyor Kürt kardeşlerimiz" dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın görüntülerle ilgili toplantıdan kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarda, "Çözüm sürecini hedefleyen girişimler olduğu aşikar" dediğini belirten Özbey, "Evet çözüm sürecini hedefliyoruz. Evet açılımı sabote ediyoruz. Evet Türkiye'nin bölünmesini engelliyoruz" diye konuştu.

"DEVLETİN KURUMLARINDA DA VARDIR"

Özbey, bir basın mensubunun "Bu görüntüler resmi kayıtlar mı? Sizin dışınızda başka kimde var?. Örneğin jandrmada poliste var mı?" şeklindeki soruya, "Vardır herhalde. Hasan Atilla Uğur o zaman binbaşı rütbesi ve bu sorgunun en yetkili kişisi. İlk başlangıcında MİT mensupları da katılıyor. Ama MİT mensuplarının etkisiz hali üzerine devlet sadece Hasan Atilla Uğur ve ekibinin sorgulamayı yapmasını uygun görüyor.  Bunu genel kurmay yaptığına göre orada vardır. MİT'te vardır. Olması lazım. İçişleri Bakanlığında var mıdır ? Orada da vardır. Ama bizde olduğu kesin" diye cevapladı.

Özbey, görüntüleri yayınlamaya devam edeceklerini ve tamamı bittikten sonra yaklaşık 3 saati bulan görüntülerin ham halini basına dağıtacaklarını söyledi.  Basın toplantısında habercilere CD playerdan izlettirilen 5'inci bölüm görüntüler, daha sonra bir CD halinde dağıtıldı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İP, Öcalan'ın Sorgu Görüntülerinin 5. Bölümünü Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • LİDER ÖCALAN: Öcalan BİR LİDERDİR. 30 38 Yanıtla
  • MHP: ŞEREFSİZ 33 28 Yanıtla
  • JİTEM: KÜRDİSTANDA KATLİAMLAR YAPAN DEVLET YAPILANMASI JİTEMİN VİDEOLARI DA VAR MI PEKİ.. ??? 33 20 Yanıtla
  • KÜRT HALKI: ÖCALAN BİR SEMBOLDÜR.. ASIL BUGUN KÜRT HALKININ GÜCÜNÜ GÖSTERİN 22 28 Yanıtla
  • HULYA / GUN: Turkiyede 30 mart 2014 secimleri geldi butun partiler koltugu kaybetmemek rahat para kazaniyorlar diye kurt ve alevi acilimi oldu ulkenin huzuru barisi oldu insanlar artik gorusunu ve fikrini soyluyor herseyi artik konusarak hal etmek istiyor malesef kurt halkinin huzuru barisi BDP VE HDP oy kazanmasi gercek politikalari inanli duruslari bazilarin huzurunu bozdu cikar ve amaclarina kaybetikleri icin tekrar ulkenin huzurunu bozmak icin saldiriya basladilar kurt halkina once AKP van da sonra esenyurta cocuklari doven kim olduklarini bildiyi kisiler MHP daha sonra yobaz dinci hizbula partisi Diybakirda HUDA Partisi simdi ISCI PARTISI pkk eski iscileri dogu perincek veli kucuk is bulamiyorlar ilgi ve mediyada dikat cekmek icin apo kaseti var bizde var kurt halki 90 senedir bu komplularla yasiyor ilk deyilki tabiki Albayda eskisi gibi para kazanamiyor cunku savas yok isler kesildi Turkiye irkci fasist ayrimcilara boldurmuyeceyiz sonu ne olursa olsun 46 3 Yanıtla
  • İSTANBULLU: hangi videoyu atarsan at onun önder oldugunu konustugunda savaş sustugunda barış olacagını biliyoruz.. öndere selam olsun 26 22 Yanıtla
  • DESPERASDOS: ASLINDA DOGU PERİNÇEKLE APDULLAH ÖCALANI AYNI KOGUŞA KOYSUNLAR BİRDE TAVLA OYNASINLAR 12 18 Yanıtla
  • harputlu: apo kürtlerin lideridir hasan mısın nesin terbiyesiz terbiyesiz yorum yapma lan sana yedirirler biraz saygılı olun faşist itleri 15 11 Yanıtla
    OSMANLI: Harputlu kardeşim öncelikle sygıya davet etmen için saygılı olman lazım çünkü bu tektaraflı olmaz.Gelelim konuya niçin apo önderin olsun düşün apo göktenmi indi devlet okulunda okuyan bu zat 6000 kişilik ordu kurma parasını nerden buldu bu adam çokmu zengindi yada seveni çokmuydu bunu sen araştır bizlerde kürt kardeşlerimize yapılan yanlışlıklarında biz münasarasını yapalım bu karşılıklı polemikle olmaz 0 0 URFALI: Harputlumusun ne naneysen boş boş konuşma 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement