İran'daki Depremler - Son Dakika
Güncel

İran'daki Depremler

İran\'daki Depremler

İran'ın kuzeybatısında dün meydana gelen ve yaklaşık 250 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremlerin ardından depremzedelere yardım dağıtılmaya başlandı.

12.08.2012 18:29

İran'ın kuzeybatısında dün meydana gelen ve yaklaşık 250 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremlerin ardından depremzedelere yardım dağıtılmaya başlandı.

BBC'nin haberine göre, 11 dakika arayla meydana gelen 6,4 ve 6,3 büyüklüğündeki depremlerin ardından Eher, Tebriz ve Doğu Azerbeycan'a 66 arama kurtarma ekibi, 200 ambulans ve 5 helikopter gönderildi.

Yardım kuruluşları, 12 köyün tamamen yıkıldığı, yaklaşık 110 köyün ise ağır hasara uğradığı depremlerde evlerini kaybedenlere çadır, ekmek ve içme suyu dağıtıyor.

Bölgeye 2 bin çadır, battaniye, yiyecek ve kan gönderen Kızılay, evleri hasar gören 16 bin kişi için bir stadyumda çadır kent kurdu.

Türk Kızılayı da İran ile sınır bölgesine acil yardım malzemeleri gönderdiğini açıkladı.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, kış gelmeden önce depremzedeleri yeni evlerine yerleştirmek için inşaat çalışmalarının derhal başlayacağını söyledi.

Cumartesi öğleden sonra meydana gelen depremlerde ölenlerden çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğu belirlendi. Yerel yetkililer, iftar için evde yemek hazırlayan kadınların depremde yaşamını yitirdiğini, bina dışında bulunanların ise kurtulduğunu belirtti.

Sarsıntıların telefon hatlarına ve yollara hasar vermesi nedeniyle bazı yerleşim birimlerine sadece havadan ulaşım sağlanabiliyor.

İki depremin ardından 55 artçı sarsıntının meydana geldiği bölgede yaklaşık 250 kişinin öldüğü, 2 binden fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Muhabir: Umur Koçak Semiz

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'daki Depremler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement