İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

İran\'la Nükleer Müzakereler

Beyaz Saray Sözcüsü Carney: "(İran'la nükleer mesele) Bu meselenin çözümü sürecinin ne kadar süreceği, tamamıyla İranlıların göstereceği ciddiyet ve işbirliğine bağlı"

26.09.2013 21:32

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, İran'ın nükleer dosyasıyla ilgili meselenin çözümü sürecinin ne kadar süreceğinin, tamamıyla İranlıların esaslı görüşmeler yoluyla göstereceği ciddiyet ve işbirliğinin düzeyine bağlı olduğunu söyledi.

Carney, günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soru üzerine, "Uluslararası ortaklarımızla ve uluslararası camiayla birlikte, İran'la olan bu meseleye çözüm bulunmasını uzun süredir istiyoruz ve bunun için İran'ın teyit edilebilir şekilde nükleer silah programını ve arzularını terketmesi gerekiyor. Bu sürecin ne kadar süreceği tamamıyla İranlıların esaslı görüşmeler üzerinden göstereceği ciddiyet ve işbirliğinin düzeyine bağlı" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de aralarında olduğu P5+1 ülkeleri bakanlarının bugün İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşeceğini hatırlatan Carney, "Bu ilk görüşmeden büyük bir ilerleme beklemiyoruz ama bu, İranlıların ciddiyetini test etmemizin bir parçası" dedi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement