Işık: "Erdoğan için sandığa geldik, ekmek için fırına gideceğiz" - - Son Dakika
Güncel

Işık: "Erdoğan için sandığa geldik, ekmek için fırına gideceğiz" -

Işık: "Erdoğan için sandığa geldik, ekmek için fırına gideceğiz" -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Başiskele ilçesindeki Bahçecik Damlar İlkokulunda kullandı.

10.08.2014 11:18

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Başiskele ilçesindeki Bahçecik Damlar İlkokulunda kullandı.

Eşi Nigar Işık ile 1029 numaralı sandıkta oyunu kullanan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye, millet ve demokrasi için hayırlı olmasını diledi.

"Erdoğan için sandığa geldik, ekmek için fırına gideceğiz. Sonra birlikte kahvaltı yapacağız" diyen Işık, bugünün büyük bir sükunet ve huzur içerisinde geçmesini istediklerini söyledi.

Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk olmadığını, günün böyle tamamlanmasını arzuladıklarını aktaran Işık, "Seçimlerin en olgun şekilde tamamlanması, oy sayım işlemlerinin, birleştirme tutanaklarının en şeffaf, en açık şekilde tamamlanması ve sonucun bir an önce ortaya konması, bugüne kadar olduğu gibi seçimin de büyük olgunlukla tamamlanmış olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin seçime katılım oranını hakkındaki sorusunu cevaplayan Işık, "Sabahın erken saatleri olmasına rağmen, şöyle bir sandıkları gezdik, görevli arkadaşlara selam verdik. Baktık, her sandıkta 40-50 kişi oy kullanmış. 420 oyun kullanılacağı yerde 40-50 oy, sabah 09.30 için iyi bir rakam" ifadesini kullandı.

Işık, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu seçim tarihimizde ilk. İnanıyorum ki Türk tarihi yazılırken, satır başlarından biri bugün olacak. Yani 10 Ağustos 2014 Pazar günü olacak. Zira bir millet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını kendi seçiyor. Halkımızın bunun bilincinde ve farkında olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Halkımız gerçekten büyük ilgi gösteriyor. Bugün seçime katılımın çok yüksek olacağını ümit ediyorum, bekliyorum. Büyük bir olgunlukla bir seçimi daha geride bırakmış olacağız."

Işık, seçim sonucu hakkında tahminde bulunmasını isteyen gazetecilere, "Türkiye geneli için 54-55 aralığı gibi kanaatim var" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işık: 'Erdoğan için sandığa geldik, ekmek için fırına gideceğiz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement