İstanbul'da Filistin'e Destek Günü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Filistin'e Destek Günü

İstanbul\'da Filistin\'e Destek Günü

İstanbul'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Filistin'e destek amacıyla "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" isimli bir konferans düzenlendi.(YARDIMELİ)tarafından ortaklaşa düzenlenen programa, Filistin Alimler Birliği...

29.11.2012 18:30

İstanbul'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Filistin'e destek amacıyla "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" isimli bir konferans düzenlendi.

İstanbul Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Türk-Arap İlişkileri Merkezi ve Yardımeli Engelli ve Muhtaçlar İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

(YARDIMELİ)tarafından ortaklaşa düzenlenen programa, Filistin Alimler Birliği Başkanı Abdulgani et-Temimi'nin yanısıra gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, YARDIMELİ Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman ve İslam dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destek karşısında duyduğu minnettarlığı ifade eden Filistin Alimler Birliği Başkanı Abdulgani et-Temimi, konuşmasında desteklerin ve ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesi çağrısında bulundu.

"Filistin Peygamberimiz'den ümmete bırakılmış bir mirastır. Bu sadece Filistin'in sorunu değil bütün ümmetin sorunudur" diyen Temimi, İsrail'in hedeflerinin Filistinle sınırlı olmadığını belirterek bu hedeflerin bütün İslam alemini kapsadığını söyledi.

-"Filistin yüzünden hilafetten olduk"-

Abdurrahman Dilipak ise "Filistin meselesi bizim iman davamızdır. Çünkü sözkonusu olan bizim kıblemizdir. İstanbul'dan Kabe'ye dönünce Mescid-i Aksa'ya da dönmüş oluruz. Filistin bizim şahsi meselemizdir. Biz bir devlet kaybettik ve o devletin işgali Filistin'de başladı. Biz yeniden ayağa kalmak istiyorsak ancak Filistin'den kalkarız. İnsan düştüğü yerden kalkar" diye konuştu.

"Bir zamanlar bu ülkede Filistin için konuşmak suçtu" diyen Dilipak,

"Artık hepimiz Filistin askeriyiz" dedi.

-"Gazze'ye düşen bombalar İstanbul'a, Adana'ya, Kahire'ye de düştü"-

Konuşmasına Gazze'ye saldıran İsrail'i kınayarak başlayan YARDIMELİ Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman "O Gazze'ye düşen bombalar ümmet coğrafyasına düşüyordu. İstanbul'a, Adana'ya, Kahire'ye, İslamabad'a, Trablus'a ve Beyrut'a düşüyordu" diye konuştu.

BM'nin özgür Filistin devletini tanımasının yanında İsrail'den yaptığı zulmün hesabının sorulması gerektiğini belirten Danışman, "Filistin direnişinde şöyle bir tablo görmek mümkün; bir evde dede şehit, baba şehit, torun şehit. Ben bizzat böyle bir eve misafir oldum. Filistin bir çok saldırı ve katliama maruz kalmıştır. Sayın Başbakanımızın deyimiyle 'Öleceksek adam gibi ölelim'. Gazzeli, Filistinli kardeşlerim adam gibi ölüyor" dedi.

Danışman, konuşmasına Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal'in şu sözleriyle son verdi; "Hepimizi öldürseniz de Kudüs'ü geri alacağız."

1977 yılında BM Genel Kurulu 1947'de Filistin topraklarının paylaştırılmasına dair kararın alındığı tarihin yıl dönümü olan 29 Kasım'ı Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü ilan etmişti.

Muhabir: Ahmed Korkut/ Fatih Okumuş

Yayıncı: Erdem Gültekin - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Filistin'e Destek Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement