İşte Hain Saldırının Yapıldığı O Yer! - Son Dakika
Güncel

İşte Hain Saldırının Yapıldığı O Yer!

İşte Hain Saldırının Yapıldığı O Yer!

Hakkari-Çukurca Karayolunda PKK'lıların yaptığı ve 9 şehidin verildiği bölgede saldırının izleri silinmeye çalışılıyor.

18.08.2011 14:30  Güncelleme: 14:45

Hakkari- Çukurca karayolu, PKK'nın dünkü mayınlı ve roketatarlı saldırısının ardından bugün patlamada açılan çukurlar doldurulup asfaltlanarak yeniden ulaşıma açıldı. Kopan elerktrik telleri görevliler tarafından anırılırken, teröristlerin mayınlı düzenekte kullandığı kablolar ile şehit olan ve yaralanan askerlerden geriye kalan kumanyalar ve patlamamış mermiler saldırının izleri olarak göze çarpıyor.

Karayolunun Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıktaki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi kesiminde dün PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonrası bölgede geniş çaplı operasyonlar sürerken, çatışma nedeniyle ulaşıma kapatılan Hakkari- Çukurca karayolu bugün yeniden ulaşıma açıldı. Hem Karayolları hem de TEDAŞ ekipleri olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından onarım çalışması başlattı.

ÇUKURLAR DOLDURULDU

PKK'lı teröristlerin saldırıda 50 metre aralıklarla döşedikleri antitank mayınları ile C-4 patlayıcıları infilak ettirmek için kullandıkları kablo parçaları erafta dururken, patlayan mayınların açtığı çukurlar doldurularak üzerleri asfaltla kaplandı.

Patlamaların etkisiyle kopan elektrik telleri de TEDAŞ ekipleri tarafınan onarılıyor. Saldırının yapıldığı bölgede de hala çatışmanın izleri var. Zırhlı araçlardan kopan ve etrafa saçılan parçaların dışında, askerlerin kumanyaları ve patlamamış mermiler de olay yerinde duruyor.

ASKERİ KONVOYA KOBRALAR EŞLİK ETTİ

Bu arada asker dağlarda PKK'lı izi sürerken, özel harekat polisleri de yol güzergahlarında ve saldırı bölgesinde çevre güvenliği alıyor. Bölgede askeri hareketlilikte en üst seviyede. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan çıkan 20 araçlık mayına dayanıklı 'Kirpi' tipi zırhlı aracların Şemdinli yönüne gittiği gözlendi.

Zırhlı araçlara saldırılara karşı sinyal bozucu jammerlar eşlik ederken, havadan da kobra helikopter güvenlik sağlıyor.

OB, BD, MÇ - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşte Hain Saldırının Yapıldığı O Yer! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement