İtalyan Piyanist Ragone Gümüşlük'te Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

İtalyan Piyanist Ragone Gümüşlük'te Konser Verdi

İtalyan Piyanist Ragone Gümüşlük\'te Konser Verdi

Bodrum ilçesinin Gümüşlük beldesinde düzenlenen klasik müzik festivalinde, İtalyan Piyanist Aldo Rogone konser verdi.

02.08.2013 15:46

Bodrum ilçesinin Gümüşlük beldesinde düzenlenen klasik müzik festivalinde, İtalyan Piyanist Aldo Rogone konser verdi.

Let's Bodrum 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Türk klasik müzik tutkunlarının Pera Piyano Festivalinden tanıdığı, İtalya'nın genç nesil başarılı piyanistlerinden Aldo Ragon, Koyunbaba Antik Taş Ocağında konser verdi.

2500 yıllık tarihi mekanın etkileyici ortamında gerçekleşen piyano resitalini çok sayıda klasik müziksever izledi. İki saat süren konserde, eleştirmenlerce kusursuz bir yetenek olarak anılan Aldo Ragone, J.S. Bach, Simone Molinaro, Richard Wagner, Alexander Scriabin ve Fazıl Say gibi bestecilerin eserlerinden oluşan repertuvarla izleyicilerin karşısına çıktı.

TÜRK SEYİRCİSİ ÇOK SICAK

Türkiye'de dördüncü, Gümüşlük'te ilk konserini veren Ragone, İstanbul'da Pera Festivali çerçevesinde Cadde Bostan Kültür Merkezinde sahneye çıktığını belirterek, Eskişehir'de, Eskişehir Senfoni Orkestrasıyla, bu konserde de çalacağı Scriabin'in eserini ilk defa Eskişehir'de seslendirdiğini hatırlattı. Türk seyircisini çok sevdiğini söyleyen Ragone, "Türk seyircisi çok sıcak, onlara bayılıyorum. Bunları kalbimden söylüyorum. Burada olmaktan ve festivalinizin bir parçası olmaktan şeref duyuyorum, çok memnunum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtalyan Piyanist Ragone Gümüşlük'te Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement