İttifak Holding'den "15 Temmuz Milletin İttifakı" Sergisi - Son Dakika
Güncel

İttifak Holding'den "15 Temmuz Milletin İttifakı" Sergisi

İttifak Holding\'den "15 Temmuz Milletin İttifakı" Sergisi

15 Temmuz Milletin İttifakı isimli sergi, 12-16 Temmuz tarihleri arasında Kulesite'de ziyaret edilebilecek.

12.07.2017 13:45

İttifak Holding, 15 Temmuz'un birinci yıldönümünde anlamlı bir sergiye imza atıyor. İttifak, ressam ve çizer Şafak Tavkul'un darbecilere karşı direnmek için Çengelköy'de sokağa çıktıktan sonra yanındaki deftere tanık olduğu olayları çizmesiyle oluşturduğu eserlerin sergisine ev sahipliği yapıyor.

İttifak Holding, milletin birlik ve bütünlüğüne kast eden hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'un birinci yıl dönümde anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Ressam-çizer Şafak Tavkul'un 15 Temmuz'u bir destan olarak aktardığı çizimlerinin yer aldığı eserler, 12 Temmuz'da Kulesite'de yapılan açılış töreniyle ziyaretçilere açıldı. Şahit olduğu olayları o anda çizen ve bu yanıyla Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Şafak Tavkul'un eserleri; 15 Temmuz 2016 tarihinde darbecilere karşı direnmek için Çengelköy'de sokağa çıkması ve açılan ateş sırasında sipere yatarak yanındaki deftere tanık olduğu olayları çizmesiyle ortaya çıktı.

Ak Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sanatçı Şafak Tavkul, basın mensupları ve birçok davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen serginin açılış töreninde konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir; "Bugün 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında yaptığımız anlamlı bir sergi için buradayız. Hepiniz hoş geldiniz. 15 Temmuz'un herkes için farklı anlamları var. Biz İttifak için bambaşka bir anlamı var. O gün, en önemli projelerimizden bir tanesi olan Zermeram projemizin temelini attığımız gündü. Gününde temelini attık, akşamında ülkemiz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Ülke tarihinde görmediğimiz hain bir girişim yaşadık. Hepimiz iliklerimize kadar hissettik. Biz İttifak olarak 2016 faaliyet raporumuzda sanatçımız Şafak Tavkul'un eserlerinden bir kısmını kullanmıştık. Bugün de burada 55 adet eseri Konyalı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Yine o gecenin anısına, 15 Temmuz'da temel atma programı yapmış olduğumuz Zermeram projesine 249 artı 1 çınar dikiyoruz. 249 tanesini şehitlerimiz anısına, bir tanesini de milletimizin birliğini temsil etmesi için dikiyoruz. İnşallah 250 çınarla 15 Temmuz'u ölümsüzleştirme arzusundayız" dedi.

Milletimize, devletimize, demokrasimize ve birliğimize kast eden 15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimini lanetlediklerini söyleyen Sözbir, "Milli iradeyi hiçe sayan bu alçak girişim sonrası cesaretle demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkan halkımıza yeniden minnetlerimizi sunuyoruz. Bu uğurda şehit olan vatan evlatlarımızı da rahmetle anıyoruz." dedi. İttifak Holding'in, Türkiye'nin demokrasi, birlik ve beraberlik mücadelesinin her zaman tam destekçisi olduğunu belirten Sözbir, "Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız ve ülkemizi karanlıklara sürüklemek, dirlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlerin dimdik karşısındayız. İhanetle, terörle bu ülkeyi istikrarsızlaştırmak, yıkmak ve bölmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Ve 15 Temmuz'u bu ülkeye yaşatanları hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız" açıklamasında bulundu.

Sanatçı Şafak Tavkul'a eserlerinin sergilemesi konusunda gösterdiği yakın alaka için teşekkür eden Sözbir, "Şafak Bey'i, ortaya koyduğu bu eserlerle 15 Temmuz'un gelecek nesillere aktarılması için bir sanatçı olarak üzerine düşen sorumluluğu layığınca yerine getirdiği için tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesine dair hafızalarımıza kazınan en önemli gelişmeleri kendi üslubu ile yorumlayarak çok etkileyici eserler meydana getirmiş. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin açılışında konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, serginin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Kaleli konuşmasında; "Hepimiz biliyoruz ki 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ terör örgütü mensubu teröristler hem devlete hem de millete saldırdılar. İnşallah bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın millete seslenişi millette karşılık bulmuş, millet sokakları caddeleri doldurmuş, bu hain darbe girişimine karşı adeta tanka, topa, tüfeğe, helikoptere, uçağa karşı gövdesini siper etmiş ve bu ülkeyi kurtarmıştır. Kazanan Türkiye olmuştur, kazanan demokrasi olmuştur. Tekrar bizlere bu sergi vesilesiyle 15 Temmuz'u hatırlatan İttifak Holding'in değerli başkanına, değerli yönetim kurulu üyelerine ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş 15 Temmuz şehitlerimiz için dua okudu. Duanın ardından kurdele kesimi yapılarak sergilenen eserler ziyarete açıldı. Eserler, 16 Temmuz Pazar gününe kadar Kulesite etkinlik alanında görülebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İttifak Holding'den '15 Temmuz Milletin İttifakı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement