Iuc Başkanı ve Irak Üniversite Rektörlerinden YÖK Başkanı Saraç'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Iuc Başkanı ve Irak Üniversite Rektörlerinden YÖK Başkanı Saraç'a Ziyaret

Iuc Başkanı ve Irak Üniversite Rektörlerinden YÖK Başkanı Saraç\'a Ziyaret

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve bazı Irak üniversitelerinin rektörleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı ziyaret etti.

02.04.2015 11:19

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve bazı Irak üniversitelerinin rektörleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ziyaret etti.

IUC'nin organize ettiği toplantı sonrası Azizoğlu ve beraberindeki Cihan Üniversitesi Rektörü Dr. Said Al Sulaivany, Duhok Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Muhsin Abdulaziz, Zaho Üniversitesi Rektörü Dr. Lazgin Cemil, Ninova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzahim Al Khyatt, Musul Üniversitesi Rektörü Dr. Obay Said Al Dewachi, Duhok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mosleh Duhoky, Nawroz Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Azad Ahmed, Musul Üniversitesi Fen Bilimleri Rektör Yardımcısı Dr. Nazar Mecid Qibi, Musul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Müfit Tamun, Telafer Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Mehdi Ali, Cihan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Nevzat Yahya Bajger ile IUC Genel Koordinatörü Mustafa Asım Kahyaoğlu'nda oluşan heyet YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ziyaret etti. Toplantıda Irak üniversitelerinde öğrenim görmekteyken terör nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilerin Türkiye üniversitelerinde lisans ve lisansüstü eğitimi alabilmeleri, yine terör nedeniyle görev yapamayan akademisyenlerin Türkiye üniversitelerinde görev alabilmeleri ile Irak üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin diplomalarına Türkiye'de denklik tanınması sorunları görüşüldü. Üye üniversitelerin Uluslararası Üniversiteler Konseyi aracılığıyla YÖK'e bu hususlarda kapsamlı rapor sunmaları kararlaştırıldı.

IUC Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Türkiye, Irak üniversitelerinin sorunlarını çözmede öncü olmalıdır. Türkiye, bir ayağıyla Batı toplumlarının kurumsal ortağı, paydaşı, diğer yandan İslam dünyasının dindaşı, kaderdaşı, paydaşıdır. O zaman bu önemli ülke, Irak'ın Arap ve Kürt üniversitelerinin sorunlarına çözüm üretmede öncü olmalıdır. Arap ve Kürt öğrencilerin Türkiye'de akademik eğitim alması ve istihdam edilmesi konularına çözümler üretmeliyiz" dedi.

Azizoğlu, Türkiye'nin tarihi misyonu ve gelecek vizyonundan dolayı bu coğrafyadaki akademik sorunların çözümünde de liderlik etmesi gerektiğini ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise, Irak üniversitelerinden rektörlerden oluşan IUC Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu başkanlığındaki IUC heyetini kabul etmekten onur duyduğunu, bu coğrafyadaki insanlara ve özellikle üniversite camiasına sahip çıkmayı bir borç bildiklerini ve YÖK olarak kendi imkanları dahilinde neler yapılabilecekse bunu yapmaya hazır olduklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iuc Başkanı ve Irak Üniversite Rektörlerinden YÖK Başkanı Saraç'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement