İzmir'de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni

İzmir\'de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin 92'nci yıldönümü nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral...

19.09.2013 12:30

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin 92'nci yıldönümü nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Alaattin Yüksel ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu, göndere bayrak çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Afganistan'da şehit düşen Binbaşı Serkan Doğan'ın kızı Ayça Umay Doğan'a Cumhurbaşkanlığı adına Devlet Övünç Madalyası ve beratı verdi.

Törende bir konuşma yapan Vali Toprak, şehitlerin vatan toprağı için kendi canlarını feda ettiğini ve onların ailelerinin kendilerine bir emanet olduğunu söyledi.

Gazilere ve şehit ailesi yakınlarına devletin tüm kurumlarının kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Toprak, "Aziz şehitlerimizin saygıdeğer aileleri evlatlarını, kardeşlerini, eşlerini feda ettiler. Bunun bir karşılığı olamaz. Devletin her kurumunun kapıları daima şehitlerimizin saygıdeğer ailelerine ve gazilerimize açık. Şehit aileleri ve gazilerimizin, şehitlerimizin birer emaneti olduğunu asla unutmayacağız" dedi.

1992 yılında Güneydoğu'da mayına basması sonucu yaralanan gazi Hasan İnan, terörün sona ermesini istediklerini ancak kaygıları olduğunu dile getirerek, "1992 yılında mayına basma sonucu yaralandım. Gazilik unvanımı aldım. TSK'da şu anda görev yapmaktayım. Başbakan geçen gün 'terörle mücadeledeki olaylar küçümsenecek olaylar değildir' demişti. Bizler bir an önce terörün en kısa sürede bitmesini istiyoruz. Geride kalan ailelere de sağlıklı günler olmasını dile getiriyoruz" diye konuştu.

İnan, çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine de, "Destekliyorum desem yalan olur desteklemiyorum desem yalan olur. Yani şu anda kararsızım. Haklar yeterince yeterli değil. Bazı konularda hiçbir destek almadan kendimiz görüyoruz. İlgi ve alaka gösterilirse daha iyi olur" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement