İZSU, Peynircioğlu Deresi'nde 2,5 kilometrelik temizlik çalışmasını tamamladı - Son Dakika
Güncel

İZSU, Peynircioğlu Deresi'nde 2,5 kilometrelik temizlik çalışmasını tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 'Yaşayan Körfez' programı kapsamında Peynircioğlu Deresi'nde 10 gün boyunca sürdürdüğü temizlik çalışmalarını tamamladı. 2,5 kilometrelik bölgede yapılan çalışmalarda dere yatağından 2 bin 500 ton çamur ve atık çıkarıldı. İZSU, yaz mevsiminde de bölgesel koku sorunlarının yaşanmaması için dere temizlik çalışmalarına devam ediyor.

19.06.2023 12:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Peynircioğlu Deresi'ndeki temizlik çalışmalarını tamamladı. 'Yaşayan Körfez' programı kapsamında 10 gün boyunca sürdürülen çalışmalarda 2,5 kilometre uzunluğundaki bölgede temizlik yapılırken, dere yatağından 2 bin 500 ton çamur ve atık çıkarıldı.

Yaşayan Körfez hedefiyle birçok yatırım projelendiren İZSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde dere temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Her yıl rutin olarak yapılan çalışmalar İzmir Körfezi'ne çıkışı olan derelerde yoğunlaşıyor. Bu kapsamda, Karşıyaka'nın Bostanlı Mahallesi'nde yer alan Peynircioğlu Deresi'nde de temizlik çalışması yapıldı. İZSU ekiplerinin 10 günde tamamladığı temizlik çalışmaları dere hattı boyunca 2,5 kilometrelik bir alanda devam etti. Çalışmalar sonucunda 2 bin 500 ton çamur ve atık malzeme dere yatağından çıkarıldı.

Şiddetli yağışların olduğu dönemlerde taşkın önlemleri kapsamında sürdürülen dere temizlik çalışmaları, yaz mevsiminde de bölgesel koku sorunlarının yaşanmaması için devam ediyor. İZSU ekipleri, 2023 yılının ilk 6 ayında 103 kilometrelik dere hattında temizlik çalışması yürüttü.

İZSU, Peynircioğlu Deresi\'nde 2,5 kilometrelik temizlik çalışmasını tamamladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İZSU, Peynircioğlu Deresi'nde 2,5 kilometrelik temizlik çalışmasını tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement