İzzet Baysal Vakfı Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

İzzet Baysal Vakfı Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

İzzet Baysal Vakfı Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İzzet Baysal Vakfı tarafından Ortaöğretim Okul Birincileri Ödül Töreni bu yılda düzenlenen program ile gerçekleştirildi

27.06.2013 12:11

Düzenlenen ödül töreninde 56 Lisenin okul birincilerine İzzet Baysal Vakfı tarafından çeşitli ödüller verildi.

Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen 2012-2013 Ortaöğretim Okul Birincileri Ödül Töreni programına Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Ünalan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreninde "Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin Dilinden İzzet Baysal Filmi" katılımcılara izlettirildi.

Düzenlenen programda ilk konuşmayı yapan İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman vakıf çalışmaları ile ilgili bilgiler aktararak, "Vakıf olarak Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında bugünkü rayiç değeriyle 347 milyon 608 bin TL değerinde 130 tesis kazandıran İzzet Baysal Vakfı Bolumuza üç yeni eser daha yapacak. Önümüzdeki günlerde Bolu'nun Seben İlçesi'ne Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Seben kampüsü yapılacak. Projesi hazırlandı ve kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak. Bunun yanında Çıkınlar Mahallesine bir anaokulu ve Köroğlu Mahallesine de bir spor salonu yapacağız. Eserleri önümüzdeki yıl kutlanacak olan şükran günlerine yetiştirerek açılışını yapacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Ünalan yaptığı konuşmasında 2012-2013 eğitim öğretim yılında Okul Birincisi olan öğrencileri kutlayarak başarılar diledi.

İzzet Baysal ve Vakfı'nın Bolu için önemini belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yaptığı konuşmasında, "İzzet Baysal ve Vakfı sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Şuan dereceye giren öğrenciler de İzzet Baysal'ın yolundan gidiyoruz dediler ve bu yarışlarını da sürdürürler. Bolu'da hem eğitimci sayısı hem de derslik sayısı açısından baktığımızda Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz ve çok iyiyiz. Ama eğitimdeki başarı oranında bu kaliteli derslik sayısına eşit düzeyde gitmiyor. Bunun için hepimize çok görev düşüyor. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Velileri ve öğretmenlerimizi de böyle başarılı çocuklar yetiştirdikleri için kutluyorum" dedi.

İzzet Baysal'ın örnek bir insan olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Ömer Eru, "Kendisi öz geliriyle, ortaya koyduğu ilkelerle, Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında sayısız tesisler kazandırdı. Bizim gençlik olarak ta yapacağımız onun ilkelerini benimsemek, onun ortaya koyduğu kurallarla bütünümüzü şekillendirmek ve her birimizin birer İzzet Baysal olmasını sağlamaktır. Gençler, genç arkadaşlar yeni bir dünya sizi bekliyor. Dünyamız rekabet çağı. Kendinizi devamlı yenilemek zorundasınız.

Bilgisayar ve iletişim konusunda devamlı ölünceye kadar bir şeyler öğrenmek ve en az bir yabancı dil bilmek zorundasınız. Ancak bu şekilde yaparsanız ilerde belli bir kariyer sahibi olursunuz, hayatınıza belli bir düzen verirsiniz ve İzzet Baysal'ın da ilkelerini benimserseniz İzzet Baysal gibi kendinize, ailenize, vatanınıza yararlı birer insanlar olursunuz. Ancak böyle insanlar yetiştiği zaman, böyle insanlar çoğaldığı zaman, örnek alındığı zaman ülkemiz çağdaş uygarlığın üzerine çıkar. Yapılacak şey planlı, programlı ve ilkeli çok çalışmaktan geçer. Onun dışında diğer şeyler pek önemli değil. Hangi ülkeye giderseniz gidin yaptıkları tek şey plan, program ve çok çalışmaktan geçer. Biz de aynı şekilde çalışırsak, aynı şekilde kendimizi yetiştirirsek, aynı şekilde kariyer yaparsak çağdaş uygarlığın üzerine çıkamayız diye bir şey yok. Çünkü çağımızda teknolojiyi ve bilgiyi kendimiz üretmediğimiz sürece bir başkalarına bağımlı kalırız. Bizim kendimizi geliştirerek bunların teknolojisini, bilgisini kendimiz üretmemiz gerekli. Ancak o zaman başkaları bize muhtaç hale gelirler. İzzet Baysal koyduğu kurallarla, yaptığı özverili yaşamıyla, çalışmalarla hepimize örnek oldu. Ben bu vesileyle İzzet Baysal'a şükranlarımı sunuyorum. Onun ilkelerini, onun çalışma şartlarını öldükten sonra da devam ettiren İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet beye ve mütevelli heyet üyelerine de şükranlarımı sunuyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Öğrencilerimizin bu başarısının ömür boyu üzerlerinden eksik olmamasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından il genelinde bulunan 56 okulun birincisi olan 56 öğrenciye İzzet Baysal Vakfı'na ait gümüş madalyon, İzzet Baysal Vakfı Takdir Belgesi, duvar saati ve İzzet Baysal Vakfı Kitapçığın verilmesi ile devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzzet Baysal Vakfı Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement