Kadın Gözüyle Hayattan Kareler - Son Dakika
Güncel

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'12 Fotoğraf Sergisi Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde fotoğrafseverlerin seğenisine sunuldu.

11.05.2012 15:48

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eserin yer aldığı sergi 10 Mayıs'ta düzenlenen kokteyl ile açıldı . Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Sergisi 3 Haziran tarihine kadar Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde fotoğrafseverler ile buluşacak.

2 Ocak-12 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen ve kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'12'ye 1.207 yarışmacı 5 bin 527 fotoğrafla katıldı. Yarışmada Emel Taranoğlu 'Bakış' adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görülürken, Hülya Kurt 'Sıcak Simit' adlı fotoğrafıyla ikinci, Eda Kum ise 'Bekleyiş' adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu. Dereceye giren fotoğrafların yanı sıra, 41 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Anadolu Hayat Emeklilik'in 2007 yılından bu yana düzenlediği 6 bin kadının, 27 bin fotoğrafla katıldığı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında yürütülen yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ, fotoğraf sanatçısı Ali Balkı ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nın, kadın fotoğrafçıların ilgisi sayesinde altı sene içinde çok büyük bir yol kat ettiğini söyledi. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'in her geçen sene büyüyen ve gelenekselleşen bir fotoğraf yarışması olduğunun altını çizen ve yarışmaya ilgi gösteren herkese teşekkür eden Mete Uğurlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu Hayat Emeklilik olarak kadınlarımızın eğitim ve hayat standardı yükseldikçe Türkiye'nin ilerleyeceğine inanıyoruz. Bireysel emeklilik sisteminin lider kuruluşu olarak, kadınlarımızın her zaman en iyisini hak ettiğine inanıyoruz. Faaliyetlerimizde kadınları harekete geçirecek, onların hayata katılmalarına, kendilerini ifade etmelerine fırsat tanıyacak ortamlar yaratmaya özen gösteriyoruz. Bu çerçevede 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler' Fotoğraf Yarışması 6 yıldır başarıyla yoluna devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın Gözüyle Hayattan Kareler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement