Kadın Mermer Ustası, Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Kadın Mermer Ustası, Görenleri Şaşırtıyor

Kadın Mermer Ustası, Görenleri Şaşırtıyor

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde Sarbek Sanayi Sitesi'nde çalışan mermer ustası bir çocuk annesi 36 yaşındaki Emel Dilber, görenleri şaşırtıyor.

17.02.2013 11:59

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde Sarbek Sanayi Sitesi'nde çalışan mermer ustası bir çocuk annesi 36 yaşındaki Emel Dilber, görenleri şaşırtıyor. Mezar yapımı, mermer dökümü gibi birçok işi başarıyla yapan Emel Dilber, erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor.

Sarbek Sanayi Sitesi'nde özel bir mermer fabrikasında çalışan, ilkokul mezunu Emel Dilber, 'başarılı kadınlar'a verilen iyi örneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Ağır ve yorucu bir iş olması nedeniyle genelde erkeklerin çalıştığı mermer sektöründe Emel ustayı görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Erkeklerin bile zorlanarak çalıştığı mermer işletmesinde hünerleriyle göz dolduran Emel Dilber, bütün kadınlara örnek oluyor. Karacadağ Mermer'in en gözde elemanlarından olan Emel Dilber, bir yıldır firmanın usta başılığını yapıyor.

Mezar yapımı, mermer dökümü gibi birçok işi yürüten Dilber, elinin altındaki çıraklara da mesleğin sırrını öğretiyor. Eşinden boşanan, bir çocuk annesi Dilber, mermerleri kesiyor, biçiyor ve şekil veriyor. On parmağında on marifet olan kadın usta, daha önceki yıllarda ise kartonpiyer ustalığı ve şoförlük yaparak geçimini kazanmış. Mermer kesimi, silimi, parlatma, zımparalama işiyle basamak, merdiven, mutfak, korkuluk gibi her türlü mermer işçiliğini yapan Emel usta, "Ben işimde çok titizimdir. Bir santim hataya bile izin vermem. Çırakları da öyle yetiştiririm. Çünkü mermer işi ciddi bir iştir" dedi. Kendisini görenlerin şaşırdığını da söyleyen Dilber, "Kadın olduğum için insanlar önce tuhaf tuhaf bakıyorlar, sonra alışıyorlar" dedi.

Şirketinde bir kadının özellikle mermer gibi ağır bir işte çalışmasının gurur verici ve diğer bayanlara da örnek olabileceğini söyleyen Karacadağ Mermer Firması'nın sahibi Harun Kınış, "Ustamız çok titiz, bütün çırakları ipe dizmiş durumda. İş yerimize girdiği günden bu yana titizlik başladı. Özverili ve gayretli olması bize örnek oluyor. Biz kendisinden çok memnunuz. Umarım bu başarısı ve gayreti diğer kadınlara örnek olur" diye konuştu. - İzmir/ Torbalı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Mermer Ustası, Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement