Kadınlar Günü'nde Şehit Annelerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü'nde Şehit Annelerine Ziyaret

Kadınlar Günü\'nde Şehit Annelerine Ziyaret

Acılı annelerin kadınlar gününü kutlayan Göksu, hediye ettiği çiçeklerle annelere moral verdi.

09.03.2012 16:21

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "8 Mart Kadınlar Günü" münasebetiyle AK Parti Esenler Kadın Kolları üyeleriyle birlikte şehit annelerini ziyaret etti. Acılı annelerin kadınlar gününü kutlayan Göksu, hediye ettiği çiçeklerle annelere moral verdi.

Esenler Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şehit annelerini unutmadı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler Kadın Kollarının üyeleriyle beraber ilçedeki vatan uğruna şehit olan mehmetçiklerin annelerini ziyaret ederek acılarını paylaştı.

Ziyaretlerin ilkini Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşayan Salim Şengül ailesinin evine yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu, kadınlara özel bir gün olan 8 Mart'ta çocuklarını vatan için şehit veren annelerin yanında olmak istediklerini ifade etti. Duygusal dakikaların yaşandığı ziyaret esnasında kendisini böyle bir anlamlı günde yalnız bırakmayan Başkan Göksu ve Kadın Kolları üyelerine teşekkür eden anne Sabriye Şengül, "Oğlumun acısı hala yüreğimde. Bu acı hiç dinmez. Sizler bizi unutmayarak yanımızda oldunuz. Allah razı olsun" dedi.

Şehit annesine anlamlı hediye

Şengül ailesinden sonra ziyaretlerin ikincisini adı Fevzi Çakmak Mahallesi'deki parka verilen Şehit İzzet Türk'ün ailesinin evine gerçekleştiren Göksu, evlat acısını yüreğinde taşıyan acılı aileye sabırlar diledi. Şehit annesi Ayşe Türk'e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bir buket çiçek hediye eden Göksu, hayatta en ağır şeyin evlat acısı olduğunu söyleyerek, "Onun acısı çok ağır. Acınız acımızdır. Oğlunuz her Türk askeri gibi vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan vatan hainlerine karşı koyarken şehit düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, sizlere de sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bizlerin her zaman sizlerin yanındayız" dedi. Kendisine hediye edilen çiçekleri görünce gözyaşlarına engel olamayan Türk, "Oğlum sarı renkteki çiçekleri çok severdi. Kendisi de sarışındı. Onu sarı çiçeğim diye severdim" diye konuştu.

Fevzi Çakmak Mahallesi'nin ardından aynı mahalledeki şehit annesi Şehri Karaman'ı da evinde ziyaret eden Göksu, eşi şehit olduktan sonra çocuklarıyla beraber eşinin ailesi ile beraber yaşayan Karaman'a sabırlar dileyerek acısını paylaştı. Çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını anlatan Karaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Allah hepinizden razı olsun. Böyle bir günde beni ziyaret ederek, onurlandırdınız" dedi.

Milleti birbirlerine kırdıramadılar

Ziyaretlerin son adresi ise; Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Karaköcek ailesi oldu. 16 yıl önce Kuzey Irak'ta yapılan sınır ötesi operasyonda şehit olan oğullarının fotoğraflarıyla donatılan evde hala onun hatıralarıyla yaşadıklarını anlatan şehit annesi İsmihan Karaköcek, "Evlat acısı çok başka. Başına gelmeyen anlayamaz. Acımız çok büyük. Kaç yıl geçse de bu acı dinmez" dedi. Hüzünlü anneyi teselli eden Göksu da şöyle konuştu:

" Şehitlerimiz bu ülkenin kahramanları. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlat acısı tarifi mümkün olmayan bir acı. Bu ülkede maalesef adı konmamış bir savaş var. Bu savaşta çocuklarımız şehit oluyor. Bizlere düşen görev; hep birlikte akan bu kanı durdurmak için elimizden geleni yapmak. Bu kanın dinmesini istemeyenler var. Bu milleti birbirlerine kırdıramadılar. Türkiye inşallah bu bataklıktan çıkacak. Türkiye'de ilk defa bu işi çözmek isteyen bir anlayış var. Umuyoruz ki hep birlikte bu iş çözülecek ve başka anneler ağlamayacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü'nde Şehit Annelerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement