Kağızman'da Bıçak Bileyicilerinin Bayram Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Kağızman'da Bıçak Bileyicilerinin Bayram Mesaisi

Kağızman ilçesinde vatandaşlar Kurban Bayramı dolayısıyla bıçak bilemenin derdine düşünce, bıçakçılar mesai yaptı.

31.08.2017 17:11

Kağızman ilçesinde vatandaşlar Kurban Bayramı dolayısıyla bıçak bilemenin derdine düşünce, bıçakçılar mesai yaptı.

İlçede Kurban Bayramı'nda daha rahat kurban kesebilmek adına vatandaşlar bıçakçılara akın etti. Bıçakçılar yoğun mesai yaparak bıçakları yetiştirmeye çalışıyor.

Baba mesleğini 20 yıldan bu yana sürdüren 45 yaşındaki Murat Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban bıçağı alırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yanlış bıçak seçiminin kurban kesen kişiyi yoracağını, hayvana ise eziyet olacağının söyledi.

Kurban hazırlıklıları kapsamında çok sayıda vatandaş yeni bıçak alırken, bazılarının ise eski bıçaklarını bilemeyi tercih ettiği aktaran Çevik, "Kurban bıçakları kalitesine göre 7 ila 100 lira arasında değişirken türüne göre de 1-3 lira arasında bileniyor. Kurbanın eziyet çekmemesi için mutlaka kaliteli bıçak alınmasını öneriyoruz." dedi.

Çevik, bıçakların biletilmesi için vatandaşların genelde son günü beklemesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Bıçaklarını biletecek vatandaşların son günü beklemesi hem bizim hem de onların işini zorlaştırıyor. Bu işin son güne bırakılmaması gerekiyor." diye konuştu.

Kağızman\'da Bıçak Bileyicilerinin Bayram Mesaisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kağızman'da Bıçak Bileyicilerinin Bayram Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement