Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç Girişimcilere Konuştu - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç Girişimcilere Konuştu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç Girişimcilere Konuştu

Şanlıurfa'da TOBB Genç Girişimciler Kurulu toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnşallah terör meselesini de gündemimizden çıkarabilirsek, Türkiye ve bu bölge apayrı bir atılım içerisine girecek" dedi.

02.03.2013 16:18

Şanlıurfa'da TOBB Genç Girişimciler Kurulu toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnşallah terör meselesini de gündemimizden çıkarabilirsek, Türkiye ve bu bölge apayrı bir atılım içerisine girecek" dedi.

Şanlıurfa'da TOBB Genç Girişimciler Kurulu toplantısına katılan Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, bugünkü dünyada temel üretim ve rekabet faktörünün; bilgi, gençlik ve girişimcilik olduğunu belirtti. Yılmaz, "Geçmişte toprak, doğal kaynaklar, para, finans gibi unsurlar daha çok ön plana çıkıyordu. 21. yüzyılda artık rekabet gücünün, gelişmenin, esas planın bilgi olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Sadece alın teriyle değil akıl teriyle de iş yapan insanların kendini test etmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Cesur olmamız lazım, öz güvenimizin olması lazım. Yeni bir takım şeyleri denemeyen bireyin gelişmesi de mümkün değil. Bir taraftan alışkanlıklarımızı koruyacağız, bir taraftan da yeri geldiğinde onu kırabileceğiz. İfade özgürlüğünün olmadığı bir yerde, insanların rahat bir ortamda tartışamadığı bir yenilikçilik olabilir mi? Bir yere kadardır" diye konuştu.

Gizli kapaklı yenilikçilik olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Tartışacaksınız, konuşacaksınız, fikirlerinizi ortaya koyacaksınız. Doğru veya yanlış, yeterli veya yetersiz hiç önemli değil. İş yapmadan, ortaya koymadan geliştirmeniz de mümkün değil. Artık 'benim bir iyi projem var, fakat para bulamıyorum' deme lüksü kalmadı. Gerçekten iyi bir projeniz var ise para problemi kalmadı, finansman problemi kalmadı. Birinden destek alamazsanız diğerinden alırsınız. Çok şükür Türkiye son 10 yılda bu mekanizmalarını geliştirdi. Eksiklerimiz olabilir, daha riskli projelerimizi finanse edebilecek yeni mekanizmalar geliştirmemiz gerekiyor. Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Kalkınma ajanslarımızla bölgesel düzeyde kredi sistemi geliştirdik. Türkiye'nin en büyük gücü genç, dinamik insan gücü ama; bunu kamusuyla, özeliyle iyi yetiştirip gerçekten bundan en yüksek verimi almamız gerekiyor. Küresel krize rağmen Türkiye güzel bir performans elde etti. Orta vadede, inşallah bu dünyadaki ekonomik vaziyette daha iyi olacak. Ortadoğu'da bu dönüşüm süreci daha bir oturacak, kendi içimizde inşallah terör meselesini de gündemimizden çıkarabilirsek, Türkiye ve bu bölge apayrı bir atılım içerisine girecek. Buna hepimizin katkı sunması lazım" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, GAP-TEYAP işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra program, verilen plaketlerle son buldu.

Toplantıya; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve davetliler katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç Girişimcilere Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement