"Kamu İhalelerinde Yolsuzluk" Davası - Son Dakika
Güncel

"Kamu İhalelerinde Yolsuzluk" Davası

"Kamu İhalelerinde Yolsuzluk" Davası

"Suç örgütü kurarak, kamu ihalelerinde menfaat karşılığı usulsüzlük yaptıkları" öne sürülen 23 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

17.10.2012 15:43  Güncelleme: 15:48

"Suç örgütü kurarak, kamu ihalelerinde menfaat karşılığı usulsüzlük yaptıkları" öne sürülen ve eski Kamu İhale Kurulu (KİK) Üyesi Ali Kaya'nın da arasında bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Kaya, Osman Turna ve Şenol Varürer ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, bazı tanıklar dinlendi. Bir firmanın yönetim kurulu üyesi olan Saffet Çerçi, Ali Kaya ile Suudi Arabistan'da tanıştıklarını ve aralarında bir dostluğun geliştiğini belirterek, daha sonra Kaya'yı birkaç defa ziyaret ettiğini anlattı.

Firmasının, KİK ile bir ilişkisinin olmadığını savunan Çerçi, Ali Kaya'dan herhangi bir talepte bulunmadığını söyledi.

Bir başka firmanın sahibi Raşit Canbaz da Şenol Varürer ile bir dostluğunun olduğunu, kendisinden teknik konularda bilgi aldığını belirterek, firmasının KİK'e yaptığı başvurularda Varürer'in herhangi bir yardımının olmadığını kaydetti.

Diğer tanıklar da sanıklarla iş ilişkisine girmediklerini söyledi.

Sanık avukatları, tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Duruşmada söz alan Ali Kaya, 8 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek,

"İddianamede rüşvet almakla suçlanıyorum. Buluştuğum kişilerin yemek paralarını bile ben ödedim. 5 yaşında bir oğlum var, beni uzak bir yerde görevde biliyor. Annem alzheimer hastası, iyi ki beni sormuyor. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Cumhuriyet savcısı, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanıklar Ali Kaya, Osman Turna ve Şenol Varürer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Mehmet Tosun

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kamu İhalelerinde Yolsuzluk' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement